Son Konu

Kuran ı Kerim okurken nelere dikkat etmeliyiz?

moderatör

Super Mod
Katılım
27 Tem 2022
Mesajlar
21,844
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0

Kuranı Kerim’i nasıl okumalıyız ve anlamalıyız?​

Azap ve rahmet ayetleri okunurken yerine göre sesi yükseltmek ve yerine göre sesi yükseltmeden hüzünlü ve hafif bir eda ile okumaya dikkat etmelidir. Kur'an-ı Kerim'in Allah kelâmı olduğuna kesin inanan müminlere göre, Onu okumak bir ibadettir. Allah katında ecir ve sevabı en fazla olan bir ibadettir.

Kuran i Kerim okurken duraklarda nasıl durulur?​

Şayet bir kelimenin sonu harekeli vav harfi ile bitiyor ve bu harften önceki harfin harekesi ötre ise, ayet sonu ve duraklarda vav harfinin harekesi kaldırılır ve medd-i tabi yapılarak yani kelimenin sonu bir elif miktarı uzatılarak durulur.

Kuranı Kerim okurken uyulması gereken kurallara ne denir?​

Tecvid kuralları Kuranı Kerimi okumada uyulması gereken kurallar olmaktadır. Kuranı Kerimde yapılan bir harf okuma hatası kelimenin manasını değiştirebileceği için her sure ve ayette okuma esnasında tecvid kurallarına riayet ederek uzatmalara dikkat ederek okumak faziletlidir.

Kuran ı Kerim okumaya nasıl başlanır?​

Önce abdest alınmalı, daha sonra kıbleye dönerek edepli bir şekilde oturulmalı ve Eüzü-Besmele çekilerek Kur'an-ı Kerim okunmaya başlanmalıdır. Kur'an-ı Kerim'i yalnızca okumak yetmez. Aynı zamanda anlamak ve anladıklarımızı hayatımıza ve yaşam şeklimize katmamız da önemlidir.

Peygamber efendimizin kuranı nasıl okurdu?​

Ağır ağır okurdu Peygamber Efendimiz Kur'ân okuduğunda kelimeler gayet açık bir şekilde anlaşılırdı. Dinleyenlerin daha rahat anlaması ve ezberlemesi için ağır ağır okur ve çoğunlukla her âyetin sonunda dururdu (Buhârî, “Fezâilü'l-Kur'ân”, 29, 30). Kimi zaman yüksek sesle, kimi zaman da sessizce içinden okurdu.

Kuranı Kerim okurken kıbleye dönmek gerekir mi?​

İbadet kastıyla Kur'an okumak isteyen kişinin, abdestli ve kıbleye doğru oturarak okuması tavsiye edilmiştir.

Tenvinli ne demek?​

Tenvin ya da bilinen adıyla tenvin harekesi, iki ötre, üstün ve esrenin ifade ediliş tarzına verilen addır. Kendi içerisinde saklı bir harf içeren tenvin, cezmli nunla doğrudan alakalıdır. Tenvinin ana kuralı bir kelimede iklab, ihfa, izhar ve idgam olması halinde tecvid kurallarına göre okunması zorunluluğudur.
 
Üst Alt