Son Konu

Kurt İle Keci

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kurt İle Keci masalı

Var idi, yok idi Yeryuzunde bir keci ile bir koyun var idi İkisi, ac oldukları icin kırda dolaşıp yayılmaya cıktılar Bir kurda rastladılar Korkup, durdular Kurt:
Koyun kardeş seni yiyeceğim, dedi
Bunun uzerine koyun kurda:
Onunde hazır durmuşum, istersen ye beni Ancak senden bir ricam var: Beni şimdi yeme Onunde biraz oynayıp, birazcık pehlivanlık edeyim Beni ondan sonra ye, dedi
Kurt da pekiyidiyerek, koyunun isteğini kabul etti Koyun sağdan sola, soldan sağa zıpladı Bir taraftan bir tarafa koştu durdu Kurt ise hep boyle koyunun cevresinde dolanarak, onu seyretti Koyun da şoyle yaptı, boyle yaptı; sonunda bırakıp kactı Kurt bekledi, bekledi Fakat koyun donup gelmedi Kurt aramaya koyuldu ise de, koyunu bulamadı
Bu yuzden kurt gelip keciye:
Keci kardeş seni yiyeceğim, dedi Keci:
Beni nasıl yiyeceksin, tek beni yersen eline ne gecer? Benim iki yavrum var Onlar da mağaradadır Bırak beni gideyim, onlara sut emzireyim Yavrularımı da yanıma alıp getireyim, hepimizi birden ye Ta ki beni yedikten sonra yavrum kalmasın yahut yavrularımı yedikten sonra, ben kalmayayım
Kurt pekiyidedi Keci gitti, dağa girdi Yavrularını emzirdi İkisini de yanına alıp, uzaklaştı Kurt bekledi, bekledi Fakat keci de gelmedi Kurt kalkıp yola duştu, keciyi dağ tepe aramaya koyuldu Butun cabalarına rağmen keciyi bulamadı İkisini de elden kacırdığını anladı Sonra bir mağaraya geldi, iceri girdi Mağarada bağlı bir at gordu Kurt:
At kardeş yerim seni, dedi At:
Beni yiyebilmen zordur Sen ki ufak bir kurtsun, benim gibi kocaman bir atı nasıl yersin? diye cevap verdi
Kurt ise:
Yerim, dedi At:
Pekiyi, istersen beni ye Yalnız, nalıma beratım** yazılıdır, dedi Kurt:
Nalın nerededir? diye sordu At:
Ayağımın altındadır, dedi Kurt da:
Ayağını kaldır da bakayım, dedi
Bunun uzerine at ayağını kaldırdı Kurt atın nalındaki beratı gormek icin eğildi
Bu durumdan istifade eden at, alnına bir tekme vurmakla birlikte, kurdun kafasını parcaladı Kurt yere yığıldı, duştu Can cekişirken başına gelen işleri, sızlanarak soylenmeye başladı:

Gittin gordun bir koyun
Ye, kalsın kuru boyun
Neyine oyun, moyun
Pehlivanlık mı edeceksin?

Gittin gordun bir keci
Ye kalsın kuru ayakcığı
Neylersin ikiyi ucu
Cobanlık mı edeceksin?

Geldin gordun bir at
Ye de yanında yat
Neyine berat, merat
İstanbul'a mı gideceksin?

Bunları soyledikten sonra kurt can verdi Koyun kurtuldu Keci de kurtuldu At da kurtuldu
Ben de gittim bana uc elma verdiler: Biri masala, biri masalı anlatana, biri de masalı dinleyenlere

Üst Alt