M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Ocak 2024 #1 Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 5 adet taze yufka İç harcı için 300 gram kıyma 1 adet büyük kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 adet kapta biber (yazdan yaptığım rondoda çekilmiş domates,biber,kapya biber karışımı kullandım) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 fiske karabiber ve nane Tuz Yarım yemek kaşığı domates salçası Gözlemeleri yağlamak için 2 kibrit kutusu kadar tereyağ Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle iç harcını pişirmekle başlayalım(çiğ den yapılıyor fakat ben iç harcını kavurup yapıyorum daha lezzetli ve âlâ pişmiş oluyor tercih sizin) Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ek edelim kıyma rengi yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. İnce doğranmış sarımsağı ve rondoda çekilmiş başka materyalleri ,salçayı ,baharatları ek edelim güzelce karıştırıp ocaktan alalım. Yufkayı tezgaha serelim. Karşılıklı uçları ortaya katlayıp dikdörtgen hali verelim. Ortaya iç materyalinden alalım kaşıkla dağıtalım,şimdi yan kanatları ortada birleştirip kare formu verelim ben elektrikli sac da pişirdim. Aynı süreci tavada da yapabiliriz. İki taraflı çevirerek iki yüzünü de kızartalım. Sıcakken tereyağ sürelim mis üzere lahmacun gözlemelerimiz servise hazırdır.Afiyet olsun . Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 5 adet taze yufka İç harcı için 300 gram kıyma 1 adet büyük kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 adet kapta biber (yazdan yaptığım rondoda çekilmiş domates,biber,kapya biber karışımı kullandım) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 fiske karabiber ve nane Tuz Yarım yemek kaşığı domates salçası Gözlemeleri yağlamak için 2 kibrit kutusu kadar tereyağ Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle iç harcını pişirmekle başlayalım(çiğ den yapılıyor fakat ben iç harcını kavurup yapıyorum daha lezzetli ve âlâ pişmiş oluyor tercih sizin) Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ek edelim kıyma rengi yoğunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. İnce doğranmış sarımsağı ve rondoda çekilmiş başka materyalleri ,salçayı ,baharatları ek edelim güzelce karıştırıp ocaktan alalım. Yufkayı tezgaha serelim. Karşılıklı uçları ortaya katlayıp dikdörtgen hali verelim. Ortaya iç materyalinden alalım kaşıkla dağıtalım,şimdi yan kanatları ortada birleştirip kare formu verelim ben elektrikli sac da pişirdim. Aynı süreci tavada da yapabiliriz. İki taraflı çevirerek iki yüzünü de kızartalım. Sıcakken tereyağ sürelim mis üzere lahmacun gözlemelerimiz servise hazırdır.Afiyet olsun . Lahmacun Gözleme (Pratik Çok Beğeneceğiniz Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı