S seocu Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,414 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 4 Ara 2023 #1 Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler 200 ml su (ılık) 100 ml süt (ılık) 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ yarım yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker yarım paket kuru maya 500 gr kadar un (poğaca hamurundan sert olacak) iç harcı: 250 gr kıyma 2 büyük kırmızı biber 4 çarliston biber 2 diş sarımsak maydanoz 1 silme yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası yarım konserve domates yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığının yarısı karabiber yarım tatlı kaşığının yarısı pul biber Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç hamur için gerekli olan tüm gereçleri uygun bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yoğurun. İç harcı için zerzevatları rondo dan geçirin. Tüm gereçleri karıştırın. .Ben hamurumu bir saat mayalandırdıktan sonra 12 bezeye ayırdım (bir beze yaklaşık 70 gr ediyor). 5. Beze basına 1. 5 yemek kaşığı iç harcından sürdüm, o biçimde pişirdim. 6. Lahmacunlarımı silex‘te pişirdim ben. Fırında da pişirebilirsiniz doğal ki. Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler 200 ml su (ılık) 100 ml süt (ılık) 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ yarım yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker yarım paket kuru maya 500 gr kadar un (poğaca hamurundan sert olacak) iç harcı: 250 gr kıyma 2 büyük kırmızı biber 4 çarliston biber 2 diş sarımsak maydanoz 1 silme yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası yarım konserve domates yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığının yarısı karabiber yarım tatlı kaşığının yarısı pul biber Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç hamur için gerekli olan tüm gereçleri uygun bir kaba koyup karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip poğaça hamurundan biraz sert bir hamur yoğurun. İç harcı için zerzevatları rondo dan geçirin. Tüm gereçleri karıştırın. .Ben hamurumu bir saat mayalandırdıktan sonra 12 bezeye ayırdım (bir beze yaklaşık 70 gr ediyor). 5. Beze basına 1. 5 yemek kaşığı iç harcından sürdüm, o biçimde pişirdim. 6. Lahmacunlarımı silex‘te pişirdim ben. Fırında da pişirebilirsiniz doğal ki. Lahmacun (Soğansız, Tam 12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı