Libya Yonetim Şekli,
Libyanın Yonetim Şekli Nedir,
Libya Yonetim Şekli nedir
Libyanın Yonetim şekli: Libya'da Muammer elKazzafi'nin Yeşil Kitapadlı manifestosunda yer alan fikirlerin uygulanmasına calışılmaktadır Ancak manifestodaki teorik unsurlarla uygulama arasında ciddi farklılıklar olduğu gorulur Yeşil Kitap halkın yonetime doğrudan katılmasını ongoren bir formulden soz eder ve bunun icin halk meclisleri oluşturulmasını ongorur Pratikte bazı halk meclisleri oluşturuluyorsa da bu meclislere katılanlar secimle değil direktifle belirlendiğinden bunlar halkı temsil etmekten cok yonetimin programlarını tasdik etmektedirler Devletin en ust kademesinde devrim onderisıfatı taşıyan başkan bulunmaktadır İkinci kademedeki yetkili Genel Halk Kongresi sekreteridir Genel Halk Kongresi'nin 750 uyesi bulunmaktadır ve bu uyeler yukarıda sozu edilen halk meclisleri tarafından belirlenmektedir Yeşil Kitap, ideolojisini halk yonetimi, sosyalizmve ucuncu dunya teorisibaşlıkları altında toplamaktadır Siyasi partiyi cağdaş diktatorluk olarak nitelemektedir Libya, BM, İKO (İslam Konferansı Orgutu), Arap Devletleri Birliği, Afrika Birliği Orgutu, OPEC (Petrol İhrac Eden Ulkeler Teşkilatı), Uluslararası Para Fonu (IMF), İslam Kalkınma Bankası gibi uluslararası orgutlere uyedir
İdari bolunuş: Libya 24 belediyeden (yerel yonetim bolgesinden), 1500 yerel birimden meydana gelir