*10 adet patlıcan
*100 gr kıyma
*1 baş soğan
*2 diş sarımsak
*2 kaşık salça
*1 kaşık yağ ( 1 kaşık da patlıcanları yağlamak için)
*Tuz
*Karabiber
*Kimyon
Sosu için;
*2 kaşık domates sosu
*1 kaşık salça
*Kekik
*Bir fiske şeker ( isteğe bağlı tuz)
*1, 5 su bardağı su
Patlıcanların üzerine;
*4 adet biber
*2 adet domates
Light Karnıyarık( Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı günler, şimdi size vereceğim tarif, hem çok lezzetli hemde kızartma olmadığı için çok hafif ve sağlıklı bir yemek Ben sürekli böyle yapıyorum, oturtmayı da, karnıyarığı da, hatta kışlık olarak da dondurucuya, bu şekilde koyuyorum Eşim, şeker hastası olduğu için; daha rahat yiyebiliyor Gelelim; tarife; benim patlıcanlar dondurucudan çıktı ama ben size nasıl? Hazırladığımı hemen anlatayım Patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda 1 saat bekletilir, yıkanıp iyice kurutulur Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir Üzerine de yağlı kağıt serilip, 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika kızartılır ( baktınız istediğiniz gibi olmamışlar üzerindeki kağıdı alıp, öyle kızartın Yemeğimizi pişireceğimiz tepsiye 1 kaşık yağ konur, hem patlıcanlar hem tepsi, hafif yağlanır ve dizilir İç harcı için tavaya yağ konur, soğan ve sarımsak kavrulur salçası ilave edilir Kıyma eklenip güzelce kavrulur, tuzu baharatı atılır Patlıcanlar doldurulur, üzerleri biber, domates le biraz süslenir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 510 dakika tutulur, bizde bu arada sosu hazırlayabilirizHarcımızı hazırladığımız tavadaki kalan yağın üzerine domates sosu ve salçayı koyup, iyice kızartalım Tuz, şeker, kekik ekleyip, suyunu koyalım, karıştırarak, bir taşım kaynatalım Patlıcanların üzerine dökelim Fırına tekrar koyduktan sonra üzerine ortası kestiğimiz bir yağlı kağıt koyalım( hem fırın batmıyor hemde patlıcanlar çok kurumasın diye) 15 dakika sonra yemeğimiz hazır AFİYET olsun inşallah deneyip, beğenirsiniz