habercibotu
Yeni Üye
Polonya'da bilim insanları değişik bir araştırmaya imza attı. Birbirini en çok seven çiftlerin yaşadığı ülkeler sıralandı. 45 ülkenin yer aldığı listede çiftlerin birbirine en aşık olduğu ülke hangisi oldu, Türkiye kaçıncı sırada yer aldı, gelin birlikte bakalım...
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
...Polonya'daki Wrocław Üniversitesi'nden bilim insanları 45 ülkeden iştirakçi ile gerçekleştirdiği araştırmada birbirini en çok seven çiftlerin yaşadığı ülkeler sıralandı.
Türkiye'nin de yer aldığı listede iştirakçiler partnerlerine karşı hisleriyle ilgili anket doldurdu.
Ankette 'Partnerimi yalnızca görmek bile beni heyecanlandırıyor', 'Partnerimden kıymetli ölçüde duygusal dayanak alıyorum' ve 'Benim için partnerimle bağlantımdan daha kıymetli bir şey yok' üzere tabirler yer aldı.
Katılımcılardan bu görüşlerin kendileri için ne kadar hakikat olduğunu belirtmeleri istendi.
9 bin 474 kişi katıldığı araştırmada verilen yanıtlara nazaran ülkeler 9 üzerinden puanlandırıldı.
Macaristan 7,94'lük ortalama ile birinci sırada yer aldı.
En yüksek 'aşk puanıyla' listenin başını çeken Macaristan'ı 7,88'er puanla Malezya ve Portekiz izledi.
Bulgulara nazaran en mutsuz çiftlerin 6.49 puan alan Pakistan'da yaşadığı saptandı.
45 ülke ortasında Türkiye 7,29 puanla 37'inci sıraya yerleşti.
İstanbul ve İzmir olmak üzere iki vilayetten araştırmaya takviye veren iştirakçilerin yanıtlarına nazaran Türkiye'de çiftlerin birbirini çok sevdiği söylenemez.
Araştırmacılar bir çiftin mutluluğuyla ülkelerin gelişmişlik düzeyi ortasında alaka olduğunu belirtiyor.
Katılımcıların katıldığı ülkelerin Dünya Çağdaşlaşma Endeksi ve İnsani Gelişme Endeksi de dikkate alındı. Buna nazaran çağdaşlaşma süreçlerinin aşk tecrübelerini etkileyebileceği savı muhakkak oranda yanlışsız kabul edildi.