T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 30 Eki 2024 #1 Lokanta Adabı Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler Yarım çay bardağı kırık pirinç 2 su bardağı su 1 litre sütü 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 1.5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlamaya bırakıyoruz. Biz az pirinçli sevdiğimiz için pirinçi az kullanıyoruz siz daha ağır pirinçli seviyorsanız pirinç ölçüsünü arttırabilirsiniz. Diğer yandan 1 litre sütümüzü de bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler haşlanıp süt kaynayınca süt ve pirinçleri buluşturup bir kaç taşım birlikte kaynatıyoruz. Ayrı bi kapta nişasta vanilya şekeri 1 su bardağı süt ile açtırıp süt ve pirinç karışımının içine döküyoruz. Birlikte kıvam aldıktan sonra fırın kaplarımıza dağıtıyoruz. Benim fırın kaplarım biraz küçük boyutta o yüzden 8-9 kase çıkıyor. 200 derece fırında denetimli pişiriyorum üzeri istediğim kızarıklığa ulaşınca çıkarıyorum. Afiyet olsun. Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Lokanta Adabı Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler Yarım çay bardağı kırık pirinç 2 su bardağı su 1 litre sütü 3 yemek kaşığı buğday nişastası 1 paket vanilya 1.5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinçlerimizi güzelce yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlamaya bırakıyoruz. Biz az pirinçli sevdiğimiz için pirinçi az kullanıyoruz siz daha ağır pirinçli seviyorsanız pirinç ölçüsünü arttırabilirsiniz. Diğer yandan 1 litre sütümüzü de bir tencerede kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler haşlanıp süt kaynayınca süt ve pirinçleri buluşturup bir kaç taşım birlikte kaynatıyoruz. Ayrı bi kapta nişasta vanilya şekeri 1 su bardağı süt ile açtırıp süt ve pirinç karışımının içine döküyoruz. Birlikte kıvam aldıktan sonra fırın kaplarımıza dağıtıyoruz. Benim fırın kaplarım biraz küçük boyutta o yüzden 8-9 kase çıkıyor. 200 derece fırında denetimli pişiriyorum üzeri istediğim kızarıklığa ulaşınca çıkarıyorum. Afiyet olsun. Lokanta Yolu Az Pirinçli Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı