lys 2019 tercih kılavuzu
2019 Lys Tercih Rehberi
Lys Tercih Rehberi 2019
2019 Osys Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ve Tercih İşlemleri
2019OSYS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2019 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2019 tarihi saat 1700 ’de sona erecektir
2019OSYS Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, OSYM tarafından yayımlandı Adaylar, isterlerse kılavuza OSYM ’nininternet adresinden erişilebilecekler veya başvuru merkezlerine gonderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebileceklerdir 2019LYS sonucları 21 Temmuz 2019 tarihinde saat 1400'ten itibaren acıklanacağından, bilgi işlem sistemi yoğunluğunu da goz onune alarak, adayların Kılavuzu daha onceden edinmeleri yararlarına olacaktır
Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gercekleştirilecektir Tercih yapacak adayların, 20 Temmuz 2019 tarihinden itibaren OSYM ’nin Osym Oğrenci Secme ve Yerleştirme internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna gore yapmaları gerekmektedir
Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nufus cuzdanıpasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih icin başvuracaklardır
2019OSYS Yuksekoğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu