Makaron Karpatka Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram tereyağ
- 250 gram un
- 1 çimdik tuz
- 1 çay bardağı su
- 3 adet yumurta+yumurta akı
- 1 lt süt
- 200 gram tereyağ
- 250 gram un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilin
- 1 paket çiğ krema
Makaron Karpatka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu tereyağı ve bir çimdik tuzu bir tencereye alalım, tereyağ eriyince unu ek edip kavuralım. 3dk kadar sürücek.Soğumaya bırakalım.
- Soğuyan hamurumuza yumurtaları tek tek ilave edip mikser ile karıştıralım.( her bir yumurtayı yedirene kadar çırpıp sırasıyla 3 yumurtayı ve 1 yumurta akını ek edip karıştırıyoruz).
- 2 eşit modüle bölerek ince bir katman halinde kelepçeli kalıba yayalım başka ayrı pişirelim.( evvelce ısıtılmış 180° fırında 15 dk).
- Kremamı için; tenceremizi ocağa alalım tereyağ ve unumuzu, nişastamızı kavuralım.
- Diğer bir tencerede süt,şeker ve 3 yumurta, vanilini kaynama sıcaklığına gelene kadar karıştıralım.
- Kavrulan hamurumuza tel süzgeç yardımı ile sütlü karışımımızı ek edelim ( bu süzgeç ile dökme süreci önemli).
- Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım.
- Soğuması için yayvan bir kaba alalım kremamızı üzerini strech sinema ile kaplayıp kürdan ile delikler delelim terleme yapmaması için.
- Soğuyan kremamıza 1 paket çiğ krema ek edelim mikserle ağır kıvam elde edene kadar çırpalım.(ben orman meyveli kremşanti de kullandım çiğ krema ile birlikte çırptım).
- Hamurları pişirdiğimiz kelepçeli kalıba pişirdiğimiz hamurun 1. Kesimini koyup kremamızı döküyoruz üzerine 2. Hamuru kapatıp 4- 5 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.( ben 4 -5 saat bekletmeden kestim kremanın kıvamı çokta makûs değildi lakin daha uygun sonuç almak için en az 4 5 tercihen 1 gece evvel yapılması değerli. ).
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.İstek üzerine makaronlu bizimki
Makaron Karpatka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı