bilgisayarci
Yeni Üye
Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kase yarma
- 1 kase simit (İnce bulgur)
- Su
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Malatya Yordamı Yumurtalı Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına 2 kase olan yarma bulgurumuzu ve 1 kase olan (simit ince bulgurumuzu)tuzu koyun üzerine sıcak suyu döküp uygunca karıştırın kabın üzerine bir kapak kapatıp 5 dk dakika dinlendirin.
- Sonra bu karışımı tekrar azar azar avucumuzla su ekleyip düzgünce yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden büyük kesimler alıp avuç içinde yuvarlayıp avucunuzun içinde bastıra bastıra yassı yuvarlak düzgün bir form veriyoruz.
- Daha sonra geniş bir tencereye suyu koyup kaynatın kanayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve biçim verdiğiniz hamurları tek tek kaynayan suya bırakıp 10-15 dakika haşlayın. Denetim maksatlı bir tane kebaba bakın pişmişse süzgece alın soğusun.
- Soğuduktan sonra kızartmak için 1 kaşık tereyağı ve 1 çay bardağı olan sıvı yağı tencereye alıp kızdırıyoruz. Isınan yağa soğuyan kebapları tek tek yumurtaya bekleyip altlı üstlü tavamızı doldurup koyup sırayla bu süreci yapıyoruz.
- Arkalı önlü çevirip istediğiniz formda kızartıyorsunuz ben çok kızarmış seviyorum o yüzden biraz çıtır oluyor. Yumuşak sevenler orta kızarta bilir.
Malatya Tarzı Yumurtalı Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı