Maliye Bölümü maliye bölümü iş alanları maliye bölümünün iş alanları bölümü alıştırma mezunlarının olanakları BIRIM HAKKINDA rogramın Amacı Maliye programının amacı, halk ve özel sektörde mali, (para ile ilgili) konulara ilişkin sorunlara bilimsel yöntemlerle, gerekli çözümleri geliştirecek elemanları yetiştirmektir Programda Okutulan Asıl Dersler Maliye Programında, maliye, vergi, muhasebe, ekonomi, istatistik, matematik ve hukuk ağırlıklı olup, öğretim süresi boyunca maliye alanının eşsiz konularında yoğunlaşmaktadır Bunlara ücret hukuku, ücret sistemi, bütçe, mahalli idareler maliyesi, mahalli yargı gibi dersler örnek olarak verilebilir Dersler kuramsal ağırlıklı olmakla birlikte, maliye ve muhasebe alanlarında meydana gelen en son gelişmeler de aktarılmaktadır Gereken Nitelikler Bu alanda amaçlamak isteyenlerin öncelikle normalin üstünde bir akademik yeteneğe, sayısal düşünme yeteneğine sahip, tertipli, sabırlı, itinalı, ayrıntı ile uğraşmaktan sıkılmayan, yerinde ve içten kararlar verebilen ve kararların uygulanmasını izleyebilen kişiler olması gerekir Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler Maliye bölümünü bitirenlerin unvanları, çalıştıkları kuruma ve bulundukları konuma tarafından değişir Millet kesiminde çalışanlar, devlet harcamalarını denetleme görevi ve uygulama görevi yapanlar olarak iki gruba ayrılırlar Fakat gerektiğinde dilekçe görevi yapanlar denetim görevi de yapabilirler Halk kesiminde bilhassa Maliye ve Gümrük Bakanlığında denetim görevi yapan elemanlar, maliye müfettişi, hesap uzmanı, gelirler kontrolörü, ücret yoklama memuru, aidat kontrol memurudur Başvuru Formu görevi yapan elemanlar ise, defterdar, kazanç müdürü, muhasebe müdürü, vergi dairesi müdürü ve vergi dairesi memurudur Bu elemanlar Belediye ve il özel Dairelerini ilgili servislerinde de ödev alabilirler Çalışma alanları Maliye alanında eğitim görmüş olanlar maliye ve Gümrük Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Halk İktisadi teşebbüsler, DPT, Mahalli İdareler, Sayıştay yanında diğer ulus kuruluşları ile bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında meslek bulabilirler Bu alandan mezun olanların bir kısmı ofis açarak bağımsızda çalışabilirler