Son Konu

Mancınık Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Mancınık Nasıl Yapılır Resimli,
Mancınık Nasıl Yapılır ,
Mancınık Nasıl Yapılır Resimli Anlatım

Mancınık Yapımı

Mancınıklar tarih oncesinde kullanılan bir ceşit savaş aletidirMancınıklar ozellikle duvarları ve surları yıkmak icin kullanılırdıMancınıkların etki ve tahrip gucu buyukluklerine gore değişmektedir

Mancınığın Ozellikleri
Mancınığın yayı, onceleri boynuzdan yapılırdı Ama kısa bir sure sonra, bunun, elde kullanılan kucuk mancınıklar icin yeterli olmasına karşılık, ağır mızrak ve taşları atacak gucte olmadığı anlaşıldı Yeni silahta, boynuzdan yapılan yayın yerine, iki sağlam ağac kol takıldı ve yay teli, bu kolların uclarına bağlandı Kolların oteki ucları, bukumlerin arasına sokulur, bu duzenek, bir ağac cerceve icine takılır, ya cerceveye sokulan cubuklarla ya da mandallı bir carkla sıkılırdı Bu silah, Romalı komutanlar tarafından cok beğenildi Benzer mancınıklarla Sosen zamanlarda yapılan deneylerden anlaşıldığına gore, soz konusu silahlar, bir zıpkını 400 metreye (normal yayla ulaşılması olanaksız bir menzil) kadar atabiliyordu

Mancınık Yapımı

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d4b710d

Karşı ağırlıklar, kol yere doğru cekilir ve yerde bir iğne ile yapılan maksimum yukseklik yukseltilirSapan acılı pin uzerine yerleştirilir

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d5c61bc

Aks yerine iki destek konulurMerkezde olacak şekilde tutturmak gerekir

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d6cdea7

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d7d7b59

Sapan dizgenin dişlileri yıpratmasını onlemek icin ucunda dikilir Sapan kese pijama eski bir cift yapılır Bir centik dışında her iki tarafın alınmıştır ve yuvarlak bir şekil vermek koşulu ile dikilmektedir

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d8de78a

Acılı pinler ayarlamalar buyuk artış ya da etkinlik azalması neden olabilir Sallanan sapan ark tanjant 45 derece olduğunda Optimal, sapan bir ucunu bu pin doğru kayıyor Bir pin goz kanca acılı pin kol indirilir hemen altında bulunan aracılığıyla yerleştirilir Bir emniyet mekanizması gibi calışır ve iki eliyle yuk ve sapan pozisyon boşaltır Iki alt goz kancaları sadece herhangi bir ekstra dize calışan parcaların acık tutmak icin vardır

imagesmanciniknasilyapilirresimlianlatim5afab2d9ebb0a

Bu hazır modunda guvenlik mekanizmasıdır Catal pim aşağı kolu tutar Iplik pin bir mesafeden bağlı pin cekme icin kullanılır

netten alıntı

Üst Alt