Son Konu

Mansur Yavaş İlk Kez Açıkladı: 'Tezgah Kurup Beni Görevden Aldırmak İstediler'

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-fda804009ce6c7e43f527f277bc9ba26a8f34bcf.jpg

KRT TV ekranlarında yayınlanan Şimdiki Vakit'e konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün'ün rüşvet iftirasıyla kendisini misyondan aldırtmak istediğini söyledi. 

Kendisine tuzak kurulduğunu söz eden Yavaş "Beni misyondan aldırtmak istedi, birinci kere burada söylüyorum. Büyükşehir belediyesi bizden rüşvet istiyor deyip bir tezgah kurdular" dedi.

Sözcü'den Hasan Kaya'nın haberine nazaran Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, KRT TV’de Gürkan Hacır’ın moderatörlüğündeki ‘Şimdiki Zaman’ programına konuk oldu.

Ankara’daki yolsuzluk ve rantlar hakkında konuşan Yavaş, şunları söyledi

• Yalnızca Ankara’daki rant baronlarıyla değil, tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan herkesten bunun hesabını sormak benim boynumun borcu. Ben yıllarca herkesin bilip, kimsenin üstüne gidemediği, yalnızca dedikodusunu yaptığı kamuoyunda bilinen birtakım konuların hepsini inceledik.

• Kamuoyunda herkesin duyduğu birtakım yolsuzlukların üstüne gitmek gerekiyordu. Gerek imar yolsuzlukları, gerek öteki yolsuzluklar. Zira bir yandan bir özelleştirmeyle bir beşere olağandışı imkanlar sağlıyorsunuz belediye kaynaklarından ve bu kişi ayrıldığı eşine 6 milyon pound üzere tazminat, 150 bin pound aylık nafaka, 35 tane daire şeyler veriyor. Bunlar belediyeden kazanılan paralarla oluyor. Bu kişi müteahhit sayılabilir.

• Sonuç itibariyle beşerler bu gün çıktığınız vakit çöpten yiyecek topluyor. Artık ufacık bir besine gereksinimi olan beşerler varken bunların hesabını sormamak benim oturduğum koltuğu bana haram eder.
'Tezgah kurdular...'

Yavaş, TOGO Kuleleri yüzünden davalık olduğu Sinan Aygün’ün rüşvet iftirasıyla kendisini vazifeden aldırtmak istediğini söyledi.

Kendisine tuzak kurulduğunu tabir eden Yavaş “Beni misyondan aldırtmak istedi birinci kere burada söylüyorum. Bir tezgah kurdular bu türlü. Büyükşehir belediyesi bizden rüşvet istiyor deyip bir tezgah kurdular. İnşallah beni bu türlü söyledi, bana iftira attı diye sav ederde onla da mahkeme görüşürüz.” diye konuştu.

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın “Sinan Aygün kimle irtibat kurdu? Bu söylediğinize nazaran bilginiz de var mutlaka” sorusunu karşılıksız bırakan Yavaş “İzin verin bunu vaktinde açıklayalım. Ben diyorum ki çok açık konuşuyorum. Versin beni mahkemeye bu türlü bir niyetim yoktu diye. Ben de ispat edebilirsem ederim edemezsem de kendisine tazminatını veririm. Bu kadar net konuşuyorum” dedi.

İsmail Saymaz’ın, “Bu yasal harekete geçti mi?” sorusuna Yavaş, “Savcılığa tabi bir dilekçe verdi lakin sonra televizyonda ağzıyla itiraf edince olayın balon olduğu ortaya çıktı. Şayet o denli olmasaydı, verdiği dilekçe üzerine Sinan Aygün’den para istediler diye bizleri misyondan aldırmak, asıl gayesi oymuş. Bunu da natürel ki bu mevzuda tanıklık edecek bir sürü insan var, konuşmalar var. Beni mahkemeye verir iftira attılar diye tazminat davası açarsa bende orada ispat hakkımı kullanırım” karşılığını verdi.

Üst Alt