Son Konu

Mansur Yavaş: 'Ümit Özdağ'ın Açıklamasından Rahatsız Oldum'

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-afb3aa18c98bbb65557f057aed888ca3c36db246.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinden rahatsız olduğunu lisana getirdi. 

Halk TV müellifi İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Buna nazaran Yavaş’ın açıklamaları şöyle:

Prof. Ümit Özdağ'ın 'Adayımız Mansur Yavaş'tır' kelamları sizi mutlu etti mi?

Rahatsız etti.

Neden rahatsız etti?

Ben Millet İttifakı'nın belediye lideriyim. Cumhurbaşkanı adayına altılı masa karar verecek. Bunu herkes biliyor. Hal böyleyken, bu türlü bir açıklamanın yeri yok, gereği de yok. Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben 'Adayım' dememişim. 'Aday değilim' diyorum üstelik. Buna karşın Özdağ'ın kendi emeli doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum.

Şu günlerde tartışmaların odağındasınız. Ne düşünüyorsunuz?

Ben sahiden belediye başkanlığından mutluyum. Ne açıdan mutluyum? İnanın, akşama kadar binlerce hayır duası ve teşekkür geliyor. Anket geldi; memnuniyet yüzde 80'e yaklaşmış Ankara'da. Bunların hepsi oy verir-vermez, bilemeyiz. Versin diye yapmıyoruz ki. İnsan ayırmıyoruz.

"Adam işini yapıyor diye bakıyorlar"

Fakat her yerde Mansur Yavaş efsanesi dolaşıyor. Siz bunu nasıl açıklıyorsunuz?

Kişisel kanaatim... Bir: Vatandaş hengame istemiyor. İki: İnsanların işiyle meşgul olmasını istiyor. Üç: Adaletli ve merhametli davranmasını istiyor. Öteki hiçbir şey değil. (Başkan olduktan sonra) Birkaç ay geçti, 'Adam işini yapıyor, öteki bir şeye karışmıyor' demeye başladılar. Siyaset o manada bizim işimiz değil. Belediye lideri olarak benim başım; daha konforlu nasıl yaşatırız, bilişim dünyasında insanların bize ulaşmasını, bizim onlara ulaşmamızı nasıl sağlarız... bunlarla meşgul. Mesela, kar takip sistemi yüzde 100 bana ilişkin. Mesela, pilli sayaçlar geç bağlanıyordu. Yeni bir sistem bulduk. Yarım saatte gidilecek, sayacın pili değişecek, bir saati geçerse cep telefonuma ileti gelecek, 'Hala takılmadı' diye. İnsanların güzeline giden şey israf yapılmaması, tasarruf edilmesi, şeffaf olunması ve yolsuzlukla gayret edilmesi. Halkın gerçek gereksinimleriyle ilgileniyoruz.

Yani vatandaşın Mansur Yavaş tercihinin sebebi 'İşini yapıyor' diye bakması.

Aynen o denli. 'Kavga etmiyor' diyorlar.

"Kürtlerin yaşadığı yerlerde anket yapsınlar"

Fotoğraf: Reuters

Kimileri 'Kürtler Mansur Yavaş'a oy vermez' diyor.

Evet, ortada fol yok, yumurta yok. 'Biz işimize bakıyoruz' diyoruz. Tekrar de sağlı sollu akın başladı şimdiden. Dün OdaTV'de bir şeyler çıkardılar. (Yavaş'ın eski miting konuşmasının kaydı) Üstelik OdaTV'de yayınlanan imajları daha evvel Beyaz TV'de Melih Gökçek yayınlattı. Düşünün artık, nereden nereye geldik.

Aynı imgeler lokal seçimde de gündeme gelmişti.

Tabi tabi, onları bir daha yayınlıyorlar. Durduk yere ismim üzerinden bu türlü yorumlar yapılması yanlışsız değil. Kürtlerin Mansur Yavaş'a oy verip vermeyeceğini gidin anketçilere sorun. Vallahi hiç anket yaptırmadım, Türkiye çapında. Zira bu türlü bir şeyim yok. Fakat abone olduğumuz anketlere bakıyorum, sayılar çok yüksek çıkıyor.

Kürtlerin ağır olarak yaşadığı kentleri kastediyorsunuz değil mi?

Evet. Diyarbakır'da sokak röportajı yapıyorlar. Biri diyor ki 'Mansur ne alaka, adamın neci olduğunu biliyorsun!' Diğeri 'Abi öğrencilere, vatandaşa, garibana art çıkıyor, adam ayırmıyor' diyor.

Ankara'da Kürtlerin oyunu almadınız mı?

Ankara'da Kürtlerin yaşadığı bölgeler var Haymana ve Bala'da. Orada anket yapsınlar. Seçimden evvelki ve şimdiki fikirlerini öğrenmek isterim. Belediye ve kamu hizmeti yaparken insanların rengi, cinsiyeti, inancı sizi ne ilgilendirir? Buna nazaran vergi almıyorsunuz ki. Sokakta aç gezen insanın partisi ne olabilir? Bana ne yani! Bir anne çocuğuna süt götüremiyorsa kimliği ve kişiliği kimi ilgilendirir, o denli değil mi? Ben o denli bakıyorum.

Eski imgelerin artık sirkülasyona sokulmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Kirli siyaset olağanlaştı Türkiye'de. Diğer bir şey diyemiyorum.

Üst Alt