teknolojiuzmani
Yeni Üye
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün'ün iddialarıyla ilgili olarak Haber Küresel Ankara Temsilcisi Faruk Demirel'in sorularını yanıtladı. Yavaş'ın sözlerinden satır başları şu halde:
Sinan Aygün'ün tezleri
-2-3 evvel dilekçe veriyorsunuz.Kamuoyunda benimle hiç görüşmediğiniz halde Mansur Yavaş ve rüşvet ile belediye meclis üyeleriyle rüşvet konuşmalarını sağlıyorsunuz."Kaset, ses kaydı açıklayacağım" diyorsunuz. Ve akabinde çıkıp diyorsunuz ki "Benden okul parasını istediler". Daha evvel bu büyük rant verilirken haksız ve haram mal verilirken kendisine denilmiş ki "Bir okul yap" o okuluda yapmamış. Sonra diyor ki "Mahkeme iptal etti, ben yapacaktım". Ne olursa olsun ahlaki olarak, size bir rant verilmişse yanlış hadise fakat bir okul yapmanızı istenmişse siz de o okulu yapmadıysanız bedelini götürüp belediyeye vermiş olmanız gerekiyordu. Münasebetiyle bilhassa kendisi bu olayı konuşturmak istiyor. Benimle görüşmek istiyor. Hukuk müşavirimizi arayan Aygün'e deniliyor ki "Başkanımız mutlaka istinafa gitmeyecek". Yanıttan şad kalmayan Aygün "Şikayet edeceğim" diye vesaire diye Ben de ileti attım "Elinden geleni gerisine koyma" diye. Çok pişkinler, hiçbir şey olmamış üzere bu formda konuşuyorlar.
'Hukuksuzluğa geçit vermemiz mümkün değil'
-Benim istinaf mahkemesine gitmemin ne belediyemize ne de Ankara halkına yararı yok. Danıştay'ın bilhassa bir vurgusu var "Siz buraya bu kadar inşaatı yaptırırsanız Eskişehir yolu felç olur" diyor. Yani Ankara'nın bağrına bir kazık bırakmış oluyorsunuz" Hasebiyle bizim bu türlü bir hukuksuzluğa geçit vermemiz mümkün değil.
'İrtikap' tartışması
-İşini yaptıramayınca beni bu türlü bir dilekçeyle korkutacağını sanıp, "irtikap" tabirini ortaya koydu. Bu olanlar irtikap değil.
'Genel Liderimiz 'hukuktan şaşmayın' dedi, biz de bunu uyguluyoruz'
-Biz halka herkese eşit şeffaflıktan yana olacağımıza haktan hukuktan yana olacağımıza kelam verdik. CHP'li olsa ne olur, babamın oğlu olsa ne olur hak hukuk ne diyorsa o olur.Sayın Genel Liderimize biz durumu ilettiğimizde bize verdiği talimat "Hukuktan şaşmayın" biz de bunu uyguluyoruz.
'Bakanlık aracılığıyla ruhsat almaya çalıştı'
-Acaba Etraf Ve Şehircilik Bakanlığından Ruhsat alabilir miyim? Oradan ruhsatı alabilmek için insanların namusuyla erdemiyle oynamayı yadırgamıyor. Etraf ve Şehircilik Bakanlığı inşallah burayı da yıktıracak.Geçmiş periyotta tartışmalı imar kararlarına imza atan tüm belediye meclisi üyeleri hakkında yargıya başvuracak.
'Gökçek periyodu imar artışlarının hepsini çıkarıyoruz'
-Bir evrak hazırlıyoruz 150'ye yakın terör örgütüne finans sağladığı argüman eden Gökçek periyodundaki imar artışlarının hepsini ortaya çıkarıyoruz. Birinci evvel imar artışına karar verenler olacak.
Tartışmalı iş kuleleri
-Yüksek yargı mensuplarından birisi bir öbür siyasi partinin küme başkanvekilini arayarak şayet Mansur Yavaş istinafa gitmezse ceza alır diye tehdit ediyor. Bir yargıtay üyesinin haddi midir Rantlı işe bulaşmak tehdit etmek?
'Bu isim Togo Şirketi'nin de avukatı'
-Menfaati çelişenlerin avukatını tek bir avukat yapamaz. Togo ile Sinan Aygün'ün ortası bozulabilir mimarlar odası dava açmış yerin sahibi Sinan Aygün Ankara Büyükşehir Belediyesinin avukatı birebir şahıs. Bize kararı duyurmuyor.