M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Tem 2024 #1 Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler Küçük bir kase arpacık soğan 1 kase mantar Yarım kahve fincanı nar ekşisi Yarım kahve fincanı su Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Kekik (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz) Zeytinyağı Tuz 1 kase süzme yoğurt Tuz Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır nasıl yaptım. Soğanı temizleyip çok az zeytinyağı eklediğim tavaya aldım. Kısık ateşte tuz ekleyip, orta ara karıştırarak yavaşça karamelize ettim. Ocağın altını açıp mantarları ek edip,(mantarların sulanmasına müsaade vermeden) soteledim. Pişmesine yakın kekik hariç, başka baharatları ekleyip karıştırdım. En son yarım fincan nar ekşisini, yarım fincan su, birazda zeytinyağı ile açtım. Ekşi sosu tavaya ekleyip, soğanlar sosu çekene kadar(1/2 dk kadar)ocakta tutup pişirme sürecini bitirdim. Yoğurdu tuz ile karıştırıp servis tabağına açtım, soğanlar, ılıyınca kekiği ekleyip harmanlayıp yoğurdun üzerine Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler Küçük bir kase arpacık soğan 1 kase mantar Yarım kahve fincanı nar ekşisi Yarım kahve fincanı su Karabiber Kimyon Kırmızı toz biber Kekik (baharat ölçüsünü damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz) Zeytinyağı Tuz 1 kase süzme yoğurt Tuz Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır nasıl yaptım. Soğanı temizleyip çok az zeytinyağı eklediğim tavaya aldım. Kısık ateşte tuz ekleyip, orta ara karıştırarak yavaşça karamelize ettim. Ocağın altını açıp mantarları ek edip,(mantarların sulanmasına müsaade vermeden) soteledim. Pişmesine yakın kekik hariç, başka baharatları ekleyip karıştırdım. En son yarım fincan nar ekşisini, yarım fincan su, birazda zeytinyağı ile açtım. Ekşi sosu tavaya ekleyip, soğanlar sosu çekene kadar(1/2 dk kadar)ocakta tutup pişirme sürecini bitirdim. Yoğurdu tuz ile karıştırıp servis tabağına açtım, soğanlar, ılıyınca kekiği ekleyip harmanlayıp yoğurdun üzerine Mantarlı Soğan Gömme (Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı