Son Konu

Manzara Fotoğrafı Çekimi Nasıl Yapılır?

Editör

Editor
Katılım
22 Ağu 2023
Mesajlar
8,854
Tepkime
5
Puanları
38
Yaş
36
Credits
5,025
Geri Bildirim : 1 / 0 / 0
Fotoğraf kelime anlamı olarak ışık yardımıyla iz bırakmak anlamına gelmektedir. Manzara fotoğrafı nasıl çekilir, en uygun objektif hangisidir, düzenleme nasıl yapılır? En uygun kameralar hangileri, manzara fotoğrafı çekim teknikleri neler, filtre seçimi nedir, rüyada manzara fotoğrafı çektiğini görmek ne anlama gelir?

Fotoğraf kelime anlamı olarak ışık yardımıyla iz bırakmak anlamına gelmektedir. Manzara fotoğrafları ise elimizdeki makine ile güzel bulduğumuz ve bizi etkileyen diş ortamların fotoğraflanmasıdır. Fotoğrafçılık alanı ile uğraşan pek çok insan vardır. Kamera kalitesi ve kamera bilgisi ile çok güzel manzara fotoğrafları çekebilmeniz mümkün, en çok daa güzel bir manzara bulduğumuz zaman…

Manzara Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

Manzara fotoğrafı çekmek için öncelikle kendinize bir kamera edinmelisiniz. Bu yüksek kalite bir kamera da olabilir elinizdeki herhangi bir telefon kamerası da olabilir. Eğer gerçekten net bir görüntü elde etmek istiyorsanız tripod kullanmanız bu konuda size çok fayda sağlayacaktır. Çünkü fotoğrafı etkileyen en büyük etkenlerden biri netliktir ve bu netlik elinizin titremesi kameranın sallanması gibi etkenlerle zarar görebilir. Bu yüzden tripod kullanmanız bu sarsıntıyı engelleyecektir. Işık konusuna da temas etmek isterim. Işık fotoğraf kalitesi için çok önemli etkenlerden biridir. Işığınız çok fazla olursa fotoğraf açısından pek de iyi olmaz. Yeterli miktarda ışık kullanımı fotoğraf kalitesi için oldukça önemlidir. Önemli konulardan bir diğeri ise merceğinizdir. Fotoğraf makinenizin merceği yüksek zoom kalitesine ve geniş bir alanı çekebilme özelliğine sahip olursa manzara fotoğrafları için uygun bir mercek seçmiş olursunuz. Bu tür özelliklere dikkat etmeniz güzel bir manzara fotoğrafı elde etmenizi sağlayacaktır.

Manzara Fotoğrafı İçin En Uygun Objektif Hangisidir?

Manzara fotoğrafları genelde geniş açılı objektiflerle çekilir. Geniş açılı lensler genellikle 15 - 35 mm değerleri arasındadır. Bunun sebebi insan gözüne en yakın derecenin 50 mm olmasıdır. Bu değerin altındaki değerler geniş açı olarak nitelendirilir. Kameralardaki en iyi lenslere örnek olarak Canon Luxury lensler örnek verilebilir.

Manzara Fotoğrafı Düzenleme Nasıl Yapılır?

Çektiğiniz manzara fotoğraflarını bazı bilgisayar programları ile düzenleyebilirsiniz. Bu programlardan bazıları şunlardır.
· Photolemur. Dünyanın ilk otomatik fotoğraf düzenleme programı. Bu program sayesinde eliniz değmeden uygulama kendi kendine fotoğraftaki kusurları düzeltecektir.
· Photosense. Mac ve İOS ta kullanabileceğiniz bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır.
· Perfectly Clear. Uygulama otomatik fotoğraf düzenleme ön ayarlamaların yapıldığı bir uygulamadır.
· Akvis Enhanger. Bu program fotoğrafın ışık sistemini düzeltmeye fotoğraftaki kusurları iyileştirmeye yönelik bir programdır.
· Photo EQ. Fotoğrafınızdaki dijital görüntüyü düzeltmeye yönelik bir programdır. Yaygın sorunları çözmek için kullanışlı bir arayüze sahiptir.
· Algorithmia. Siyah beyaz fotoğrafları renklendirmek için kullanılır.

Manzara Fotoğrafı Çekmek İçin Uygun Kameralar Hangileri?

Yeni dijital fotoğraf makinelerinde dahili ayna parçasının kaldırılmasıyla ışığın direkt merceğin içinden sensöre geçişi sağlanmıştır. Bu sayede küçük makinelerin içine büyük sensörler sığdırmak başarılmıştır. Sony’nin Alpha 7 serisi şimdilik liderlik de olsa da Olympos ve Fuji Film gibi markalarla halen yarışmaktadır. En iyi aynasız fotoğraf makinesi ise Sony A7R ll diyebiliriz. Video konusunda ise en çok tercih edilen makine Sony A7S ll dir.

Manzara Fotoğrafı Çekim Teknikleri Nelerdir?

Güzel bir manzara fotoğrafı çekmek istiyorsanız bazı tekniklerin kullanımına özen göstermelisiniz. Fotoğrafı doğru zamanda, doğru ışık yoğunluğunda çekmelisiniz. Manzara fotoğrafı çekmek için en iyi zaman gün doğumu ve gün batımıdır. Çünkü bu zamanlarda güneşin yumuşak tonda olduğu ve güneş ışınlarının en az keskin olduğu zamanlar olmasından, en güzel fotoğrafları bu zamanlarda yakalarsınız. Sensöre gönderilen voltajın yani ISO değerinin 100 ile 200 değerleri arasında olmasına dikkat edin. Doğru odak noktasının seçtiğinizden emin olun çünkü yanlış odak noktası seçimi asıl çekmek istediğiniz alanın flu çıkmasına sebep olur. Tripod kullanmaya özen gösterin. Tripod elinizin ve makinenizin sallanarak görüntü netliğini bozmasını önleyecek ve makinenizi sabit tutacaktır. Kaliteli bir fotoğraf çekmek istiyorsanız doğru lensleri kullandığınıza emin olmalısınız. Manzara fotoğrafı çekerken filtre kullanmaya gayret edin. Çünkü filtreler gökyüzü ile yeryüzü arasında ışık farkını dengeleyecek ve renkler daha doygun hale gelecektir. Son olarak fotoğraf tekniklerinde altın kural olan bu kuralda, çektiğiniz alanı kamera ekranında 9 eşit parçaya bölerek böldüğünüz parçaların köşe noktalarını nesnelerin olduğu noktalara denk getirerek çekmektir. Bu fotoğrafınızı daha estetik ve daha kaliteli kılacaktır.

Manzara Fotoğrafı İçin Filtre Seçimi Nedir?

Manzara fotoğrafı çekimlerinde en çok kullanılan filtreler UV, ND ve Polarize filtrelerdir. UV yani ultraviyole filtreler, ultraviyole ışınlarının filtrelemek için kullanılır. Özellikle karlı ve yüksek yerlerde ultraviyole ışınları çoktur. Bu yüzden böyle yerlerde kullanışlıdır. Polarize filtre renk doygunluğu ve canlılığı için kullanılır ve yansımaları kontrol eder. ND fitreler ışığın etkisini azaltarak sarımsı sıcak bir renk oluşturur ve uzun pozlama yapmak için kullanılır.

Rüyada Manzara Fotoğrafı Çektiğini Görmek Ne Anlama Gelir?

Birçok kişi rüyasında manzara fotoğrafı çektiğini görür ve bunun anlamını merak eder. Rüyalarımızda manzara fotoğrafı çekmenin, rüya tabirlerinde bir anlamı elbette vardır. Rüyada manzara fotoğrafı çekmek rüyayı gören kişinin üstündeki sıkıntıları azaltacağına, mutlu günlere kavuşacağına, kafasına koyduğu birçok şeyi yapacağını hayatın birçok alanında başarılar elde edeceğini işaret edilir.
 
Üst Alt