Marmaris'te Salı akşamı başlayan orman yangını devam ediyor. Bu sabah tekrardan havadan müdahale başlatılan yangın; Çöplük, Okluk Koyu ve Yeşilvadi Mahallesini tehdit ediyor.
Yerleşim yerlerinde tahliyeler sürüyor.
Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan ve 200 hektarı aşkın alanda tesirli orman yangınında, ilerleyen alevler Hisarönü Mahallesi, Değirmenyanı mevki, Ahmediye Sokak'ta yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Önlem hedefiyle bölgedeki 20 meskendeki, toplam 68 kişi ile büyük ve küçükbaş toplam 29 hayvan, 10 tavuk, 1 kedi ve 5 araç tahliye edildi.
Alevler Karaağaç Doruğu'nda yoğunlaştı
Alevler Bördübet mevki Karaağaç Doruğu bölgesinde ağırlaştı. Havadan müdahale ağır duman nedeniyle yarım saatlik kesintiye uğradı. Rüzgarın saatteki suratının 45 kilometreyi bulması kara gruplarına de güç anlar yaşattı. Okluk Koyu'na hakikat ilerleyen alevlerin önünün kesilmesi için takımların çalışması sürüyor.
Bakan Vahit Kirişçi'nin açıklamaları
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, alevlerin yerleşim yerlerini tehdit ettiği Değirmenyanı mevkisindeki çalışmaları takip etti. Alevlerin ortasından kurtarılan 'Tarçın' isimli köpeği kucağına alıp seven Bakan Kirişçi, bölge hakıyla da sohbet edip taleplerini dinledi. Yangınla alakalı son durumu da aktaran Kirişçi 'Yangının dünkü seyrini söz etmiştik. Bugün gün içerisinde epey düzgün gidiyordu, lakin muhakkak yerlerde sıcalığın anorma artışından kaynaklı olarak aksilikler var, inşallah oralarda denetim altına alınacak. Hem hava hem de kara araçlarmız çok şükür uygun seviyede, tek bir ağacımız tek bir kolumuz bile yanmasın istiyoruz. Şu ana kadar vatandaşımızın rastgele bir maddi zaiyatı yok, tahliye konusunda vaktinde alınan tedbirlerimiz vardı' dedi.
Bakan Kirişci, söndürme çalışmalarının büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belinterek, 'Bir kontrolsüzlük var mı ? Hayır kontrolsüzlük yok. Fakat denetim altına alınmış bir yangın da kelam konusu değil. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Rüzgarın suratını kaybetmiş olmasından, havanın sıcaklığının da düşmüş olmasından şu anda harlanma yok. İştahlı ve olağandışı bir yangın hadisesi yok. Yarın bu yangınları inşallah denetim altına almak için belli bir kademeyi geride bırakmış olacağız' dedi.
'Kontrolsüzlük yok lakin denetim altına alınmış bir yangın da kelam konusu değil'
Bakan Kirişci, söndürme çalışmalarının büyük bir özveriyle sürdürüldüğünü belinterek, 'Bir kontrolsüzlük var mı ? Hayır kontrolsüzlük yok. Lakin denetim altına alınmış bir yangın da kelam konusu değil. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Rüzgarın suratını kaybetmiş olmasından, havanın sıcaklığının da düşmüş olmasından şu anda harlanma yok. İştahlı ve olağandışı bir yangın hadisesi yok. Yarın bu yangınları inşallah denetim altına almak için muhakkak bir evreyi geride bırakmış olacağız' dedi.
Gece görüş özellikli hava araçları konusuna da değinen Kirişci, 'Paranız olsa dahi, bunları ister satın alma ister kiralama yoluyla kendi envanterinize kaydedecek olsanız, dünyada bu araçları yapıp kiralayan birkaç ülke ve firma var. Biz, 10 tane gece görüş özellikli helikopterimizi 4 Temmuz'da envanterimize kaydetmiş olacağız. Bunlar peyderpey gerçekleşiyor. Helikopterlerimizin sayısı, 10'u gece görüşlü olmak üzere 55'e, uçaklarımız da 20'ye tamamlanacak' dedi. Kirişci, şu ana dek, 51 hanede 151 kişinin tahliyesinin yapıldığını da kelamlarına ekledi.