Son Konu

Matematik fobik misiniz?

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Kim korkar matematikten?Neden matematik öğreniyoruz? Konuştuğunuz herkesin matematikle ilgili söyleyecek bir şeyleri vardır Bazı insanlar matematiği sever, kimileri ise pek hoşlanmaz Bazı öğrencilere göre matematik birçok kural ve formülden oluşan bir derstir Kimine göre ise, matematik hayatın içindedir
Matematik kaygısı!

“Matematik dersine gireceğim zaman ayaklarım geri geri gidiyor Derste tahtaya kalkmak benim için bir kabus Derste soru sormaya çekiniyorum Şimdi bazı işlemleri anlayabiliyorum ama ileride konuların daha zorlaşacağından endişeleniyorum En fazla matematik sınavına gireceğim zaman heyecanlanıyorum Sınava nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum Derste konuları anlıyorum; ama eve geldiğimde, sanki hiç sınıfta bulunmamışım gibiyim Matematik dersinden kalmaktan korkuyorum Yukarıdaki ifadeler sizden bir şeyler barındırıyorsa, matematik kaygısı taşıyor olabilirsiniz Matematik kaygısı, matematik dersine karşı duyulan duygusal bir tepkidir Geçmişte yaşanmış olumsuz ve deneyimlerden kaynaklanır Bu, ileriki öğrenmeleri de engeller
Niye matematik en korkunç ders?

Matematik, endüstrileşmiş toplumun hemen hemen her ürününde var Hiçbir gökdelen, hiçbir cep telefonu veya antibiyotik matematik olmadan geliştirilemezdi Gündelik yaşamda ne kadar çok matematik bilgisi varsa bunları kullanmak için o kadar az matematik bilgisi gerekiyor Avrupa genelinde yüz binlerce öğrenci OECD adına uluslararası bir uzman ekibi tarafından hazırlanan “Programme for International Student Assessmentın soru formlarını doldurdu Araştırma daha çok öğrencilerin matematik kabiliyetini ölçmeye dayanıyordu Türkiye 40 ülke arasında matematikte 33 sırada, okumada 33 sıra ve tabiat bilimlerinde 35 sırada kaldı

Üst Alt