Son Konu

Mayasız Kıtır Poğaça

teknolojiuzmani

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Mayasız Kıtır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
İç harcı için;
  • 1 kase peynir
  • 1 kase zeytinli
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Mayasız Kıtır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Patatesli,zeytinli,peynirli,kaşarlı size kalmış . Ben karışık yaptım elimdeki gereçlerle bi kısmını zeytinli bir kısmını peynir bir kısmını da kaşarlı yaptım :)
  2. Yoğurma kabına margarini, yumurta akı, yoğurt,sıvı yağ,tuz,kabartma tozu hepsini alarak karıştıralım.
  3. Ardından unuda yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. Hamuru 21 eşit modüle bölerek ceviz büyüklüğü kadar elimizle yuvarlayarak hamurlar elde edelim.
  5. Daha sonra yuvarladığımız hamurları avuç içerisinde elimizle bastırarak açalım ve harcımızdan biraz koyarak hamurumuzu ortada birleştirip elimizle yuvarlayalım.
  6. Pişirme kağıdını koyduğumuz tepsiye hepsini yapıp dizelim.
  7. Bu sırada da fırınımızıda alt üst fansız biçimde 175 derecede açıp ısınmaya bırakalım.
  8. Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üstüne ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla hepsine sürelim.
  9. Daha sonrada çörek otu ve susamlarımızı da üzerlerine serpelim.
  10. Isıttığımız fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakalım. ( herkesin fırınında pişme müddeti değişebilir denetim ederek pişirmenizi tavsiye ederim. ) İşte bu kadar kolay afiyet olsun.
Mayasız Kıtır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt