teknolojiuzmani
Yeni Üye
Mayasız Kıtır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 kase peynir
- 1 kase zeytinli
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Mayasız Kıtır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Patatesli,zeytinli,peynirli,kaşarlı size kalmış . Ben karışık yaptım elimdeki gereçlerle bi kısmını zeytinli bir kısmını peynir bir kısmını da kaşarlı yaptım
- Yoğurma kabına margarini, yumurta akı, yoğurt,sıvı yağ,tuz,kabartma tozu hepsini alarak karıştıralım.
- Ardından unuda yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru 21 eşit modüle bölerek ceviz büyüklüğü kadar elimizle yuvarlayarak hamurlar elde edelim.
- Daha sonra yuvarladığımız hamurları avuç içerisinde elimizle bastırarak açalım ve harcımızdan biraz koyarak hamurumuzu ortada birleştirip elimizle yuvarlayalım.
- Pişirme kağıdını koyduğumuz tepsiye hepsini yapıp dizelim.
- Bu sırada da fırınımızıda alt üst fansız biçimde 175 derecede açıp ısınmaya bırakalım.
- Tepsiye dizdiğimiz hamurlarımızın üstüne ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımıyla hepsine sürelim.
- Daha sonrada çörek otu ve susamlarımızı da üzerlerine serpelim.
- Isıttığımız fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakalım. ( herkesin fırınında pişme müddeti değişebilir denetim ederek pişirmenizi tavsiye ederim. ) İşte bu kadar kolay afiyet olsun.