B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 1 Ara 2023 #1 Uyan Mehmet Akif Ersoy olum uykularindan uyan şiiri Mehmet Akif Ersoy Uyan şiiri Baksana kim boynu bukuk aglayan? Hakk'i hayatin senin ey musluman! Kurtar o bicareyi Allah icin, Artik olum uykularindan uyan! Bunca zamandir uyudun, kanmadin: Cekmedigin kalmadi,uslanmadin Cignediler yurdunu bastan basa sen yine bir kerre kimildanmadin Ninni degil dinledigin velvele Kukreyerek akmada mustakbele, Bir ebedi sel ki zaman dir adi; Haydi katil sen de o coskun sele Karsi durulmaz,cereyan sinecak Varsa duranlar olur elbet helak Dalgalarin anlamadan seyrini, Goz gore girdaba nedir inhimak? Dehseti maziyi getir yadina; Kimse yetismez yarin imdadina Merhametin yok diyelim nefsine; Merhamet etmezmisin evladina? Ben onu dunyaya getirdim diye, Kalkisacaksin demek oldurmeye! Sevk ediyormus meger insanlari, Hakki ubuvvet de bu canilige! Dogrumudur ye's ile olmak tebah? Yok mu gelip gayrete bir intibah? Bekledigin subhi kiyametmidir? Gun batiyor, sen ariyorsun sabah! Gozleri maziye bakan milletin, Omru temadisi olur nekbetin Karsisina mustakbeli dikmis Huda, Gormeye, lakin daha yok niyyetin! Ey koca Sark ,ey ebedi meskenet! Sen de kimildanmaya bir niyyet et Korkuyorum,Garb'in elinden yarin, Kalmayacak cekmedigin mel'anet Hakki hayatin daha cignenmeden, Kan dokerek almalisin merd isen Cunku bugun ortada hak sahibi, Bir kisidir Hakkimi vermem ! diyen MAKiF ERSOY
Uyan Mehmet Akif Ersoy olum uykularindan uyan şiiri Mehmet Akif Ersoy Uyan şiiri Baksana kim boynu bukuk aglayan? Hakk'i hayatin senin ey musluman! Kurtar o bicareyi Allah icin, Artik olum uykularindan uyan! Bunca zamandir uyudun, kanmadin: Cekmedigin kalmadi,uslanmadin Cignediler yurdunu bastan basa sen yine bir kerre kimildanmadin Ninni degil dinledigin velvele Kukreyerek akmada mustakbele, Bir ebedi sel ki zaman dir adi; Haydi katil sen de o coskun sele Karsi durulmaz,cereyan sinecak Varsa duranlar olur elbet helak Dalgalarin anlamadan seyrini, Goz gore girdaba nedir inhimak? Dehseti maziyi getir yadina; Kimse yetismez yarin imdadina Merhametin yok diyelim nefsine; Merhamet etmezmisin evladina? Ben onu dunyaya getirdim diye, Kalkisacaksin demek oldurmeye! Sevk ediyormus meger insanlari, Hakki ubuvvet de bu canilige! Dogrumudur ye's ile olmak tebah? Yok mu gelip gayrete bir intibah? Bekledigin subhi kiyametmidir? Gun batiyor, sen ariyorsun sabah! Gozleri maziye bakan milletin, Omru temadisi olur nekbetin Karsisina mustakbeli dikmis Huda, Gormeye, lakin daha yok niyyetin! Ey koca Sark ,ey ebedi meskenet! Sen de kimildanmaya bir niyyet et Korkuyorum,Garb'in elinden yarin, Kalmayacak cekmedigin mel'anet Hakki hayatin daha cignenmeden, Kan dokerek almalisin merd isen Cunku bugun ortada hak sahibi, Bir kisidir Hakkimi vermem ! diyen MAKiF ERSOY