Son Konu

Melanom cilt kanseri belirtileri nelerdir

nicebayan

Yeni Üye
Tepkime
2
Web
nicebayan.com
Credits
-1
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Melanom deri kanseri belirtileri nelerdir

Melanom nedir?

Melanom bir cins deri kanseridir
Melanomun deri kanseri belirtiler içinde en kayda değer olan işareti, cilt üstünde yeni bir leke ve bu lekenin büyüklüğü, şekli ya da rengidir Bu kir ciltdeki öteki lekelerden bambaşka gözükmektedir Bu uyarı işaretlerden birini gördüğünüz durumda zaman kaybetmeden doktora başvurmalısınız

Melanoma türündeki cilt kanserinin erken tteşhisi mümkündür Manâlı olanbu kanser türüne yakalanların bu konuda tecrübeli bir sıhhat personeli tarafından gbakılmasıdır

Melanom kanser ile ilişkili kontrollerin 20 ila 40 yaş arası 3 yılda bir, 40 yaşından daha sonra her sene yapılması gerekmektedir Ayrıca her ay uyumlu olarak deri muayenesi yapması da çok önemlidir

Vücudunuzda ayrım ettiğiniz ben ve lekeleri doktorunuza gösterin Normal ben ile melanom arasındaki farkı parçalamak bizim açımızdan baskı olabilir bu sebeple een açık konuşmak gerekirse anında doktora başvurmanızdır

melanom deri kanseri belirtileri

Melanom kanseri keskin özellikleri
Asimetri : Benin bir yarısının öteki yarısından daha büyük olmasıdır

Hudut düzensizliği: Benin kenarlarının derme çatma olmasıdır

Renk : Ben üzerindeki renk eşit şekilde değilse; ben üstünde yama tşeklinde siyah, kahverengi, bronz ve ara sıra mavi, kırmızı yada beyaz alanlar bulunması önemlidir

Çap : Eğer Ben 6 mm ’den büyük ise manâlı bir durumdur Oysa son yıllarda hekimler 36 mm arasında melanomalara da rastlamaktadırlar

Şu durumlarda doktora başvurun
* İyileşmeyen yara göründüğünde
* Pigmentlerin lekenin dışına taşarak etrafındaki deriye yayılma göstermesi
* Kırmızılık ya da sınırının ötesinde yeni bir şişkinlik gözüktüğünde
* Hassasiyetin artması Kaşıntı, hassasiyet ya da sancı gibi durumlar
* Ben yüzeyinin değişmesi tümsekleşme, kanama veya nodül veya yumru biçiminde görünüm *

Üst Alt