Son Konu

Meme Dikleştirme

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Meme kadında yerçekiminden en çok etkilenen organdır. Kilo alıp verme,emzirme ve deri kalitesine bağlı olarak sarkmalar (ptoz) oluşabilir.Meme dokusunu yerinde tutan bağlar zamanla gevşeyebilir. Çoğu zaman meme başı olması gerektiği yerin oldukça aşağısında yer alır.Sorun meme dokusuna, deriye ya da her ikisine birden ait olabilir.Bazı durumlarda meme hacmi yeterlidir fakat deri bollukları nedeniyle meme sarkıktır. Bazen de meme hacmi yetersizdir, sonuçta adeta içi boş görünümlü sarkık memeler ortaya çıkabilir. Bu durum sıklıkla özgüveni zedeler, kıyafet seçiminde zorluklar yaratır.

Memede belirgin sarkma varsa, ameliyat dışında hiçbir yöntem sağlıklı ve kesin sonuç vermez.Bana göre meme dikleştirme ameliyatlarının her türlüsü, plastik cerrahinin en çok tecrübe ve beceri isteyen ameliyatlarındandır. Fakat aynı oranda da hasta tatmini yüksek ameliyatlardır.

AMELİYAT ÖNCESİ

Diğer meme ameliyatlarında olduğu gibi, doktorunuzla neden ameliyat olmak istediğinizi ve bu ameliyattan ne beklediğinizi tartışın. Ailenizde meme hastalığı veya kanseri, sigara, ilaç alışkanlığı veya sistemik bir hastalığınız var ise doktorunuza söyleyiniz. Ameliyatın şekli ve olası problemleri doktorunuza sorunuz.

AMELİYAT

Ameliyat genel anestezi ile hastane koşullarında, ameliyathanede yapılır.Estetik meme dikleştirme ameliyatında sarkıklığın derecesine göre ameliyat planı yapılır. Meme başının uygun yerde olduğu fakat hafifçe içinin boşaldığı durumlarda (grade 1 ptozis) sadece meme protezi koymakla problem çözülür. Bunlar en şanslı hasta grubudur çünkü en az yara izi protez ameliyatında kalır, ameliyat yaklaşık 1 saat sürer. Meme başının yeri aşağıdaysa ve deri bollukları fazlaysa, sarkık haldeki meme dokusu yeniden şekillendirilir, fazla deri çıkartılır. Meme başı olması gereken yere getirtilir.

Bunu sağlamak için meme başı kenarında iz bulunur. Deri bolluklarını sadece meme başı etrafından deri çıkartarak gidermeye çalışan ameliyat teknikleri vardır, bunlar genellikle burada daha kötü ve genişlemiş izler kalmasına yol açarlar.Diğer meme dikleştirme ameliyatlarında meme başı etrafında ize ek olarak, meme başının alt kenarının orta kısmından aşağı doğru uzanan 4-5 cm. uzunluğunda bir iz olacaktır. İz bırakmayan meme dikleştirme ameliyatı yoktur. Ancak, bu izler başlangıçta belirgin, zamanla belli belirsiz hale gelen izlerdir.

Meme dokusu şekillendirip deri bollukları yok edildikten sonra ortaya çıkan memenin hacmi yetersiz olacaksa bu durum önceden öngörülüp hastayla tartışılmalıdır. Bu durumda ameliyat sırasında uygun boyutlu bir meme protezi eklenerek, dik ve istenen boyutta meme elde etmek mümkün olacaktır. Protezin eklenmesi için ayrıca ek bir iz gerekmez. Bu ameliyat 1,5-2 saat sürer, bazen dren kullanmak gerekir, bunlar ertesi gün alınarak hasta özel sütyeniyle taburcu edilir.

AMELİYAT SONRASI

Ameliyat sonrası genellikle rahat geçer. Ağrı genellikle sorun yaratmaz. Ameliyat sırasında meme protezi kullanılmış ise birkaç gün kol hareketlerinde kısıtlılık olabilir. Memeler üzerine sütyen korse uygulanır., bunun 3 hafta kullanılması istenir. Dikişler alınmaz. Erken dönemde şişlik olabilir,meme başında hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk değişimi olabilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur.

Hasta 3-4 gün içinde işine dönebilir. 1 ay ağır sporlardan uzak durması önerilir. Estetik meme dikleştirme ameliyatı genel olarak iyi ve kalıcı sonuç veren, kişinin ve eşinin ruh sağlığını düzelten onları yaşama daha bağlı hale getiren bir ameliyattır. Yeni şekillendirilmiş meme uzun süre dayanıklı olur, ancak aşırı kilo değişiklikleri, gebelik, emzirme ve yerçekimi yeni sarkıklıklara neden olabilir.


 
Üst Alt