Son Konu

Meme kanseri nasıl olur? Meme kanseri belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
meme_kanseri_nasil_olur_meme_kanseri_belirtileri_nelerdir_ve_tedavisi_var_midir_1569936257_2531.jpg

Erkeklere orantıyla hatunlarda daha çokça görülen göğüs kanseri günümüzde yüksek nispette görülen kanserler arasında nokta alır. Geçmişe orantıyla irtihal nispetinin azaltılmaya çalışıldığı göğüs kanseri hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Evet göğüs kanseri nasıl olur? Göğüs kanseri belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Haberin detayında göğüs kanserine dair her şeyi bulabilirsiniz.

Göğüs dokusundaki hücrelerin çeşitli sebeplerden dolayı mutasyona uğramasıyla oluşan tümöre göğüs kanseri denir. Oluşan tümör evvel ortaya çıktığı dokuyu sonra etrafına sıçrayarak tüm kesime zarar verir. Erken tedavi edilmediğinde uzuv kaybına yol açan göğüs kanserinin yıllar evvel epey güç bir tedavi süreci vardı. Lakin gelişen teknoloji ve bilinçli insan sayısı ile erken evrede teşhis edilmeye başlandı. Hatun marazı olarak görülse de aslında göğüs kanseri yüzde 1 orantıda erkeklerde de görülür. 40 yaş sonrası görülme sıklığı artan göğüs kanseri, genetiksel, sıhhatsiz beslenme ve makûs alışkanlıkların tetiklediği önemli bir rahatsızlıktır. Süt kanallarındaki hücrelerin deforme olması sonrası göğüs lenflerine dağılmasıyla kanser riskini artırır. Şimdi küçük bir kitle halinde teşhis edildiğinde tedavisi daha kolay olan göğüs kanseri hastanın vücut yapısına da önemli hasarlar bırakabilir. İki tip göğüs kanseri vardır. Birincisi noninvaziv oburu ise invazivdir. Noninvaziv yayılma göstermez. Tedavi sürecinden de derhal olumlu sonuçlar vererek vücut bozulmasının önüne makbul. İnvaziv ise kanalları tıkayan çabuk yayılır. Görüldüğü göğüs dışında başka göğse kadar yayılabilir.

DnS7U_1569936312_2158.png

GÖĞÜS KANSERİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Göğüs etrafında hissedilen hareketli kitle

- Göğüsler arasında görülen asimetrik bozukluk

- Göğüsün ve göğüs ucunda kırışıklık

- Göğüs etrafında kızarıklık ve egzama gibisi yaralar

- Göğüs ucunun cephesinin bozulması

- Şiddetli göğüs ağrıları ve koltuk altına yanlışsız sertlik 

- Göğüs formunda sistemsiz şişlik üzere belirtilerle kendini gösterir. 

sgCCH_1569936332_0357.jpg

GÖĞÜS KANSERİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Erken periyot fark edilen kanserin tedavisi epey kolaydır. Bu yüzden aile hikayesinde olanların değil herkesin kesinlikle altı ayda bir tüm denetimleri yapması gerekir. Muayene bu bakımdan kıymetlidir. Ayrıyeten bilinçli kişilerinde kendi kendilerini denetim etmesi kanserin yayılmasını engelleyebilir. Birinci evresinde fark edilen göğüs kanserinde ilaç tedavisi uygulanarak hücreler yenilenir. Gayrı evrelerde ise tabip daha farklı sistemler uygular. Bazen tümörün yayılmaması için uzuv olduğu üzere alınır. 

ze1sH_1569936353_8143.jpg

GÖĞÜS KANSERİNDEN KORUNMA YOLLARI

Erken müdahale edilmediğinde bilhassa kalça ve omurga kemiklerinin yanı sıra akciğer ve karaciğere kadar önemli rahatsızlıklara taban hazırlar. Bu yüzden mütehassıslar acilen çabucak herkesin tehlike altında olduğu göğüs kanseri için birtakım açıklamalarda bulundu. Hayat üslubunun kanserin oluşması, çoğalması ve yayılmasında tesirli olduğunu vurgulayan Genel Cerrahi Kompetanı Prof. Dr. Rafet Yiğitbaşı, önüne geçmek için birtakım tekliflerde bulundu.

- Aile hikayesinde kanser olup olmadığı denetim edilmeli.

- Günümüzde çalışma koşullarındaki ağır kurallar kişinin gerilim orantısını artırır. Bu durum kanser hastalıklarına basitçe davetiye çıkarır. Gerilimden uzak daha sağlıklı ortamlar seçilmeli.

- En değerli durum beslenmedir. Sıhhatsiz beslenme yalnızca göğüs kanseri değil öteki tüm kanserleri tetikler bu yüzden mütehassıslar insanların antioksidan nispeti yüksek ve vitamin mineral açısından varlıklı bir beslenme usulü tavsiye eder. 

TrrN7_1569936462_4427.jpg

- Tertipli yürüyüş ve yüzme tüm had sistemini hareketlendirdiğinden hücrelerin deforme riskini azaltır. 

- Kozmetik ve kimyasal içeren eserlerden uzak durmakta yarar var.

- Kafein ve nikotin unsurların hücrelerin mutasyona uğrama nispetini artırır. Bu unsurları içeren besinler tüketilmemeli. 

- 20 yaşlarından sonra tertipli olarak elle denetim yapılmalı ve kişinin en az bir defa tüm denetimler için bilirkişiye başvurmalı.
 
Üst Alt