D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 30 Kas 2023 #1 Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1.5 yemek kaşığı un Kimyon Karabiber Tuz Et suyu yada sıcak su Üzerine; Toz kırmızı biber Sıvı yağ Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye sıvı yağ koyalım, üzerine küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları koyalım ,pembeleşene kadar pişirelim . Üzerine unu ekleyelim kokusu çıkana kadar pişirelim fakat yakmayalım dikkat edelim . Yıkanmış mercimekleri ve rendelenmiş havuçları koyalım karıştıralım. Ben et suyu ile koydum. Kaynayınca altını kısalım havuçlar pişince ocaktan alalım. Tuz ,karabiber ve kimyonu ekleyelim, sonrada blendırdan geçirelim. 5 dk pişirdikten sonra üzerine sıvı yağ ile toz kırmızı biber yakalım afiyet olsun. Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı kırmızı mercimek 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1.5 yemek kaşığı un Kimyon Karabiber Tuz Et suyu yada sıcak su Üzerine; Toz kırmızı biber Sıvı yağ Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye sıvı yağ koyalım, üzerine küp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları koyalım ,pembeleşene kadar pişirelim . Üzerine unu ekleyelim kokusu çıkana kadar pişirelim fakat yakmayalım dikkat edelim . Yıkanmış mercimekleri ve rendelenmiş havuçları koyalım karıştıralım. Ben et suyu ile koydum. Kaynayınca altını kısalım havuçlar pişince ocaktan alalım. Tuz ,karabiber ve kimyonu ekleyelim, sonrada blendırdan geçirelim. 5 dk pişirdikten sonra üzerine sıvı yağ ile toz kırmızı biber yakalım afiyet olsun. Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı