Son Konu

Mesleklerle ilgili hikaye (Buyuyunce Ne Olacaksın)

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Buyuyunce Ne olacaksın hikayesi, Mesleklerle ilgili hikaye

Ciğdem oğretmen kucukken kendisine sık sık sorulan bir soruyu şimdi oğrencilerine sorar ve hepsinden tek tek cevap alır
Banu, soz alınca ortaya cıktı Başladı dans etmeye… Herkes once şaşırdı Sonra da alkışlamaya başladılar Banu, dansı bitince arkadaşlarını ve oğretmenini selamladı “Sanırım ne olmak istediğimi anladınız, dedi Anladınız mı peki?
Tolga : “ Ben kuşları cok seviyorum Onlar gibi ucmak istiyorum Kanatlarım yok ama, havada yolcu taşıyan bir taşıt var Onunla dunyanın her yerine ucmak, her yeri gorme istiyorum! Tolga sizce hangi mesleği seviyor?
Gizem dedi ki: Annem bana yemek nasıl yapılır, onu oğretti Bircok yemek nasıl yapılır, biliyorum Buyuyunce ben de yemek yapacağım Yemeklerim o kadar lezzetli olacak ki yiyenler, daha yok mu diyecekler Gizem, sizce hangi mesleği anlatmaya calıştı
Soz alan Suha, pencerenin onune gecti Guya dışarıya bakıyor, onundeki kağıda bir şeyler ciziyordu Sonra cizdiği şeyleri boyar gibi hareketler yaptı Sonra arkadaşlarına dondu “ Ben “ dedi “Doğayı seviyorum, Onu anlatmak istiyorum Renk renk, cıvıl cıvıl!Sizce Suha, Buyuyunce hangi mesleği yapmak istiyorum?
“Vınnn, vınnn! diyerek ayağa kalktı, bilin bakalım? Emre kalktıGuya araba kullanıyordu Direksiyonu sağa sola ceviriyor, bir yandan da “ Da – di da – di! diye bağırıyordu Emre sizce hangi mesleği anlatıyor olabilir?
Burak, ayağı kalkınca hangi mesleği yapacak diye merak etti O arkadaşlarının yanına gitti Ağzını actırdı, icine baktı Gozlerini inceledi Sırtını dinledi Sonra kağıda bir şeyler yazar gibi yaptı Ne dedi biliyor musunuz? “Gecmiş olsun Sizce Burak, Buyuyunce ne olmak istiyordu?
Herkes “ne oluyor der gibi Tuğce’ye bakıyordu Tuğce oralı bile olmadı Arkadaşlarının boyunu, kollarını olcer gibi yaptı Sonra; bir şeyler cizdi Makasla kesti İğneyle dikti Diktiği şeyi arkadaşına giydirdi “Harika oldu! dedi Tuğce’nin gonlunde yatan meslek sizce hangisidir?
Sınıfın en uzun boylusu Gursu’ydu O da soz aldı Olduğu yerde birtakım hareketler yapmaya başladı Bir şeyi yere vurarak zıplattı Bir başkasına attı Gursu, kendine gelen şeyi tuttu Yukarıya doğru etti Seyirciler, “Sayı! diye ayağa kalktılar Gursu’yu alkışladılar Soyleyin bakalım Gursu Buyuyunce ne olmak istiyor?
Sınıfın en sessiz kızı Arzu, soz alınca cok heyecanlandı Elleri birbirine dolaşsa da ne demek istediğini herkes anlamıştı Arzu, arkadaşının saclarını tarar gibi yaptı Makaksa keser, duzeltir gibi yaptı Şekil verdi Arkadaşı da, “Teşekkur ederim Bu sac bana cok yakıştı Dedi Arzu Buyuyunce ne olmak istiyor, soyler misiniz?
Buyunce herkes bir meslek sahibi olacak, oyle değil mi? Timur mesleksiz kalacak değil ya! O da yapmak istediği mesleği anlattı Bir şeyler yoğurdu, kesti, dizdi Pişirdi, tadına baktı, baktırdı Onun icin “ Pastacı, aşcı, fırıncı, dondurmacı… diyenler oldu Timur sizce hangi mesleği sevdiğini anlattı?
Herkes bir şeyler anlatır da Burcu durur mu? Parmaklarını kullanarak yazı yazar gibi yaptı Sonra Parmağıyla sayfaları ceviri gibi yaptı, yazdıklarını okudu…Bakalım başkalarını ne diyecek? Dedi Herkesin onune, o şeyden birer tane bıraktı Soyleyin bakalım, Burcu Buyuyunce ne olacak?
Herkes soz almış, Buyuyunce ne olmak istediğini anlatmıştı Yok yok, soz almayan bir kişi kalmıştı Bu Suay’dı Oğretmen onu kaldırdı Suay: Ben buyumek istemiyorum Hep cocuk kalmak istiyorum Buyuyunce oyun oynayamam ki! Dedi Bu yanıt, herkesin hoşuna gitti Suay, buyuk bir alkışı hak etti

Üst Alt