bilgiliadam
Yeni Üye
Kısa Mevlana Sozleri Aşk Sozleri
Melanın bircok guzle sozu vardır bu sozlerden aşk icin olan Mevlana Sozleri
Hz Mevlanaya sormuşlar aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş
Guzel soyle de halk, yuzyıllar boyunca okusunTanrının dokuduğu kumaş ne yıpranır, ne eskir
Ben kilitten seslenen bir kapı anahtarı gibiyim sankiSanır mısın ki benim sozum sadece bir sozdur
Ey oğul, herkesin olumu kendi rengindendir Duşmana duşmandır, dosta dost!
Ayna Turke nazaran guzel bir renktedir Zenciye nazaran o da zencidir
Ey can, aklını başına devşir Olumden korkup kacarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın
Gorduğun, olumun yuzu değil, kendi cirkin yuzun Canın bir ağaca benzer; olum onun yaprağıdır
İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kotuyse de Hoş nahoş gonlune gelen her şey senden, senin varlığından gelir
Bizim sozlerimizin hepsi nakit, başkalarınınki nakildirNakil, nakdin feridir
Sozunu oyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin
Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat
Soz soyleyen kemal sahibi olursa, (mağfiret ve hakikat) sofrasını yaydı mı, o sofrada her turlu aş bulunur
Hicbir misafir ac kalmaz, herkes o sofrada kendi gıdasını bulur
Guzel uslupla soz soyleyenleriz;Mesihin talebesiyiz; nice olulere tuttuk da can ufurduk biz
ALT :wwwupluploadsoevlanaasksozleri65393oevlanaasksozleri65393ALT
Melanın bircok guzle sozu vardır bu sozlerden aşk icin olan Mevlana Sozleri
Hz Mevlanaya sormuşlar aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş
Guzel soyle de halk, yuzyıllar boyunca okusunTanrının dokuduğu kumaş ne yıpranır, ne eskir
Ben kilitten seslenen bir kapı anahtarı gibiyim sankiSanır mısın ki benim sozum sadece bir sozdur
Ey oğul, herkesin olumu kendi rengindendir Duşmana duşmandır, dosta dost!
Ayna Turke nazaran guzel bir renktedir Zenciye nazaran o da zencidir
Ey can, aklını başına devşir Olumden korkup kacarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın
Gorduğun, olumun yuzu değil, kendi cirkin yuzun Canın bir ağaca benzer; olum onun yaprağıdır
İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kotuyse de Hoş nahoş gonlune gelen her şey senden, senin varlığından gelir
Bizim sozlerimizin hepsi nakit, başkalarınınki nakildirNakil, nakdin feridir
Sozunu oyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin
Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat
Soz soyleyen kemal sahibi olursa, (mağfiret ve hakikat) sofrasını yaydı mı, o sofrada her turlu aş bulunur
Hicbir misafir ac kalmaz, herkes o sofrada kendi gıdasını bulur
Guzel uslupla soz soyleyenleriz;Mesihin talebesiyiz; nice olulere tuttuk da can ufurduk biz
ALT :wwwupluploadsoevlanaasksozleri65393oevlanaasksozleri65393ALT