B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 2 Eki 2024 #1 Kısa Mevlana Sozleri Aşk Sozleri Melanın bircok guzle sozu vardır bu sozlerden aşk icin olan Mevlana Sozleri Hz Mevlanaya sormuşlar aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş Guzel soyle de halk, yuzyıllar boyunca okusunTanrının dokuduğu kumaş ne yıpranır, ne eskir Ben kilitten seslenen bir kapı anahtarı gibiyim sankiSanır mısın ki benim sozum sadece bir sozdur Ey oğul, herkesin olumu kendi rengindendir Duşmana duşmandır, dosta dost! Ayna Turke nazaran guzel bir renktedir Zenciye nazaran o da zencidir Ey can, aklını başına devşir Olumden korkup kacarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın Gorduğun, olumun yuzu değil, kendi cirkin yuzun Canın bir ağaca benzer; olum onun yaprağıdır İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kotuyse de Hoş nahoş gonlune gelen her şey senden, senin varlığından gelir Bizim sozlerimizin hepsi nakit, başkalarınınki nakildirNakil, nakdin feridir Sozunu oyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat Soz soyleyen kemal sahibi olursa, (mağfiret ve hakikat) sofrasını yaydı mı, o sofrada her turlu aş bulunur Hicbir misafir ac kalmaz, herkes o sofrada kendi gıdasını bulur Guzel uslupla soz soyleyenleriz;Mesihin talebesiyiz; nice olulere tuttuk da can ufurduk biz ALT :wwwupluploadsoevlanaasksozleri65393oevlanaasksozleri65393ALT
Kısa Mevlana Sozleri Aşk Sozleri Melanın bircok guzle sozu vardır bu sozlerden aşk icin olan Mevlana Sozleri Hz Mevlanaya sormuşlar aşk nedir? diye Ben ol ki bilesin! demiş Guzel soyle de halk, yuzyıllar boyunca okusunTanrının dokuduğu kumaş ne yıpranır, ne eskir Ben kilitten seslenen bir kapı anahtarı gibiyim sankiSanır mısın ki benim sozum sadece bir sozdur Ey oğul, herkesin olumu kendi rengindendir Duşmana duşmandır, dosta dost! Ayna Turke nazaran guzel bir renktedir Zenciye nazaran o da zencidir Ey can, aklını başına devşir Olumden korkup kacarsın ya; doğrusu sen, kendinden korkmaktasın Gorduğun, olumun yuzu değil, kendi cirkin yuzun Canın bir ağaca benzer; olum onun yaprağıdır İyiyse de senden yetişmiş, yeşermiştir; kotuyse de Hoş nahoş gonlune gelen her şey senden, senin varlığından gelir Bizim sozlerimizin hepsi nakit, başkalarınınki nakildirNakil, nakdin feridir Sozunu oyle bir izah et ki havas da avam da istifade etsin Herkesin aklının ereceği, fikrinin anlayacağı bir tarzda anlat Soz soyleyen kemal sahibi olursa, (mağfiret ve hakikat) sofrasını yaydı mı, o sofrada her turlu aş bulunur Hicbir misafir ac kalmaz, herkes o sofrada kendi gıdasını bulur Guzel uslupla soz soyleyenleriz;Mesihin talebesiyiz; nice olulere tuttuk da can ufurduk biz ALT :wwwupluploadsoevlanaasksozleri65393oevlanaasksozleri65393ALT