Son Konu

Microsoft, ‘Behavior:Win32/Hive.ZY’ Hatası İçin Yama Yayınladı

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Bir Microsoft yetkilisi, birtakım uygulamaların Windows Defender tarafından “tehdit” olarak algılandığını gösteren yanılgı raporlarını doğruladı. Bu kusur nedeniyle Google Chrome, Chromium Edge ve Discord üzere tanınan uygulamalar da tehdit olarak algılanıyordu. Neyse ki şirket sonrasında bir düzeltme güncellemesi yayınlayarak sorunu tahlile kavuşturdu.

Bazıları milyonlarca kişi tarafından kullanılan bu uygulamalar, Windows’un yerleşik antivirüs yazılımı tarafından “Behavior:Win32/Hive.ZY” olarak algılanıyor. Microsoft’un güvenlik portalına nazaran, Behavior:Win32/Hive.ZY olarak algılanan belgeler kuşkulu davranışa sahip bir tehdit.

Uyarı bildirimleri Defender sürüm 1.373.1508.0 ile eklenmiş. Uygulamanız aşağıdaki yazılımlar tarafından makûs gayeli olarak işaretlenirse şaşırmayın:
  • Windows 10, Windows 11 ve Windows 8.1 için Microsoft Defender Antivirus.
  • Windows 7 ve Windows Vista için Microsoft Security Essentials.
  • Microsoft Safety Scanner.
Çeşitli raporlarda hem Windows 10 hem de Windows 11 işletim sistemlerinin bu durumdan etkilendiği belirtilmiş. Ayrıyeten uygulama art planda çalışmaya devam ettiği sürece kusur vakitle tekrar kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Düzeltme 1.373.1537.0 sürümüyle kullanıma sunuluyor. Behavior:Win32/Hive.ZY problemini düzeltmek için şu adımları izleyin:
  • Windows Arama bölmesine ‘Windows Güvenliği’ yazarak arama yapın.
  • Virüs ve Tehdit muhafazasına gidin.
  • Güncellemeleri denetim edin ve yeni bir güncelleme varsa yapın.
  • Güncellemeleri denetim ettiğinizde güncellemeyi görmüyorsanız, düzeltmeyi aşağıdaki ilişkilerden manuel olarak da indirebilirsiniz: 64-bit indirme teması.
  • 32-bit indirme ilişkisi.

Üst Alt