Son Konu

Microsoft ve Sony'nin Stratejik Ortaklığı Ne Anlama Geliyor?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
35
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
microsoft-ve-sony-nin-stratejik-ortakligi-ne-anlama-geliyor-1558169806.jpg

Microsoft ve Sony, yeni bir bulut ve yapay zeka teknolojisi ile ilgili oyun ve içerik akışı hizmetlerini paylaşarak stratejik iştirak kurduklarını açıklamışlardı. Sony'nin Azure AI gücünden yararlanabilmesini sağlayacak bu ittifakın PC oyunlarının geleceği için çok şey tabir edeceği görünüyor. Gelgelelim her şeye karşın bu, kağıt üzerinde olmayan laflı bir mutabakat.

f10babdb69de73b6dfc371308b988c662ea7da2b.jpeg

İki şirket arasındaki mutabakatta imzalanan yasal bir evrak olmadığını belirtmekte yarar var. Yani bu ahlaki bir kural ihlali olsa da iki şirketin de rastgele bir durumda itilaftan çekilmeleri için bir ket görünmüyor. Lakin yeniden de iki şirketin bu iştirakten kazanacakları çok şey var üzere görünüyor.

Sony'nin oyun ve içerik akışı hizmetleri için Microsoft Azure done merkezi tabanlı çözümler araştırılabilir.


Bu, bulut tabanlı oyunlar için gelecek ismine atılan bir adım üzere görünüyor. Microsoft, yaptığı açıklamada tüm geliştirici araçlarını, şirketin PC'de birinci oyun akışı teşebbüsü Project xCloud'un temeli olan Azure'u içeren tek bir çatı altında topladığını açıkladı. Sony'nin kullanıcılara canlı yayın yapmalarına imkan sağlayan PlayStation Now isimli bir yayın servisi esasen var. Ek olarak Microsoft, Xbox One S All-Digital Edition ile disk sürücüsünü ortadan kaldırdı.

6af35e17cb59785c958ebbfe22e1b397e40cc7b8.jpeg

Tüm bunların iki meali olabilir. Birincisi; ortak bir girişim ile PC'deki üzere konsol oyunları için de bulut tabanlı oyun tahlili sağlanabilir. İkincisi; tüm PC ve konsol oyunlarının bulut üzerinden depolanması / erişilmesi durumunda platformun tasarruf haklarının verilmesinin özellikle bu tıp bir paydaşlık altında neredeyse bütün değerini kaybettiği mealine gelebilir.

Microsoft Azure'da gelecekteki bulut tahlillerinin ortak gelişimi araştırılabilir.

Bu, Sony'nin PlayStation Now hizmeti için Microsoft'un Project xCloud teknolojisini kullanacağı manasına da gelebilir. Sony, oyun akışı hizmeti için zati kendi iş modeline ve teknolojisine sahip olduğundan, Microsoft bu yerde Sony ile paydaşlık kurarak yarar sağlayabilir.

Azure, multiplayer oyunlar için eksiksiz bir art uç platformu olan PlayFab için Microsoft'un güçlü oyun geliştiricisi araç setinin bir modülüdür ve PlayFab; PC, Xbox ve PlayStation' da dahil olmak üzere Sony'nin tüm kıymetli cihazları için faydalı olabilir.

Bulut tabanlı oyunların konsol mu yoksa PC tarafında mı gelişeceği netleşmiş değil. Microsoft ya da Sony'nin dijital mağazalarını yakın hengamda bırakmaları beklenmiyor ancak daha çokça PC oyuncusunun kalbini kazanmak için Google ile yarışma etmek ismine bir araya geldikleri düşünülüyor.

a4867bcb089e5618118ca07285acb65d2a36abf7.jpeg

Sony ve Microsoft, yapay zeka konusunda da araştırmalar gerçekleştirebilir.

Tüketiciler, PlayStation VR ve Microsoft HoloLens için yenilikler görebilir ve belki de PlayStation VR ve PC arasında platformlar arası uyumluluk görmek bile mümkün olabilir.

Bu, külliyen iddiadan ibaret ancak yakın gelecekte beklenen görünen şey, iki şirketin bulut tabalı oyunculuk konusunda daha rekabetçi olmak için çalışmalar yürüteceği. Şimdilik platformlar arası uyumluluk görmek pek mümkün değil üzere görünüyor lakin her iki platformda da birtakım yenilikler görülmesi mümkün.

Ek olarak, birkaç yılda bir yeni konsol neslinin oluşturulması çok vakit ve para gerektiriyor. Her şeyi bulut sunucular üzerinden çalıştırmak, bu maliyetlerin birçoklarını azaltabilir ve şirketlere gayrı girişimlere odaklanmaları için hengam kazandırabilir.




 
Üst Alt