morfeus
Yeni Üye
Ekranların fenomen dizisi Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisiyle birlikte Midilli Adası en çok merak edilen seyahat rotalarından biri haline geldi. Pekala, Midilli Adası nerede? Midilli Adası'nda nerelere gidilir? Midilli Adasına nasıl gidilir? Midilli Adası Türkiye'de mi? Midilli Adasında gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak ettiğiniz her şey haberimizde...
TRT1'in yeni dizisi "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" sürükleyici konusu ve yıldız oyuncu takımıyla dizi severlerin radarına girdi. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı dizinin çekim yerleri ve deniz sahneleri de izleyenlerde büyük merak uyandırıyor. Ekranlarda fırtına üzere esen "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" ile birlikte Midilli Adası da gündemin en çok konuşulan mevzularından biri haline geldi. Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşlerinin doğum yeri olan Midilli Adası hakkında son vakitlerde birçok kişi internetten araştırma yapmaya başladı. Ege'nin maviliğini tüm ihtişamıyla gözler önüne seren Midilli Adası'nı gelin birlikte adım adım keşfedelim.
MİDİLLİ ADASI NEREDE?
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralayan Midilli Adası, Ege Denizi'nin kuzeydoğusundadır. Yunanistan'da yer alan ada, Türkiye'nin Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine olan yakınlığıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Eğriboz ve Girit'ten sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adası olan Midilli Adası birebir vakitte dünyaca ünlü Yunan şairler Sappho ve Alcaeus'un memleketi olarak da nam salmıştır.
MİDİLLİ ADASI NASIL BİR YER? MİDİLLİ ADASI ÖZELLİKLERİ
Midilli Adası, Yera ve Kalonya körfezleri başta olmak üzere çok sayıda koy ve burunlarıyla da dikkat çekmektedir. Zeytin ağacı tarafından büyük bir zenginliği içerisinde barındıran ada da tıpkı vakitte çam, kayın, köknar, kestane ağaçları da yetişmektedir.
Midilli Adası'nda yaşayan halkın büyük çoğunluğu tarım, hayvancılık ve balıkçılıkla geçimini sağlamaktadır. Bilhassa zeytin ağacının yoğunlukla bulunduğu bu yerde zeytinyağı üretiminin bolluğu göze çarpmaktadır.
MİDİLLİ ADASI GEZİLECEK YERLER
Şayet Midilli Adası'na gelmeyi düşünürseniz adanın en uzun plajı Vatera'ya kesinlikle gitmelisiniz.
Tıpkı vakitte dünyanın en büyük ikinci taşlaşmış ormanı da Midilli'de yer almaktadır. Doğal anıt olarak ilan edilen Sigri Fosilleşmiş Ormanı, adanın batı kısmında fosilleşmiş bitkilerden meydana gelmiştir.
40'a yakın bitki cinsinin yer aldığı ormanda ıhlamur, palmiye, meşe, ceviz, kızılağaç, gürgen, porsuk ve sekoya üzere ağaçlar vardır. 1985’ten bu yana müdafaa altına alınmış bir tabiat yapıtı olarak ilan edilen bu yer dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğramaktadır.
Midilli Adası'na gitmeyi düşünürseniz Midilli Arkeoloji Müzesi'ni de görmenizi tavsiye ederiz. 1912 yılında inşa edilen eski bina ve 1999 yılında kurulan yeni binasıyla Midilli Arkeoloji Müzesi iki başka yapıdan oluşmaktadır. Tarih öncesinden ve Roma periyoduna dek uzanan yapıtların sergilendiği müze, çarşambadan pazartesiye haftanın 6 günü ziyaretçilerine kapılarını aralıyor.
Berrak suları ve masmavi dokusuyla Midilli'nin kalbinin attığı yer olan Gera Plajı, adanın merkezine 12 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bilhassa yaz aylarında ağır bir halde ziyaret edilen plajda Cafi, Gialiotissa ve Ligonari üzere küçük koylarda yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.
Midilli Adası'nın merkezine 6 kilometre uzaklıkta yer alan Morya Su Kemeri, 12 sütundan oluşan kemerleriyle tarihin gizli cevherini gözler önüne seriyor. Şayet güçlü bir kültürün dokularını yakından görmek isterseniz rastgele bir ziyaret saat kısıtlaması olmayan Morya Su Kemerini görmelisiniz.
MİDİLLİ ADASINA NASIL GİDİLİR?
- Midilli Adasına gitmek için deniz ve hava yollarını tercih edebilirsiniz. Şayet deniz yoluyla ulaşım sağlamak isterseniz feribotlarla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden çift istikametli seferleri tercih ederek yaklaşık 1 saat 30 dakika içerisinde Midilli'de olabilirsiniz.
- Ya da hava yollarını kullanarak İstanbul'dan Yunanistan'a asgarî 609,04 TL'ye yaklaşık 1 saat 25 dakikaya ulaşabilir; akabinde Atina'dan feribotlarla Midilli Adasına ulaşabilirsiniz.