D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Kas 2023 #1 Minik Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant kuru maya 2 tane yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek) Yarım su b sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 7 8 su bardağı un (Kontrollü ekliyelim) Üzeri için: Sucuk Biber Domates Kaşar peyniri Zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış) Minik Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce derin bir kaba ılık süt ve suyu koyalım maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. 5 dk ağzını kapatıp bekletelim. Sonra öteki materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim. Ağzını kapatıp 1 2 saate yakın mayalanması için bekletelim. Sonra istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp ben 15 bezeye ayırdım. Bardağın altıyla bezelerin ortasına bastıralım. Bardağın altını yağa batırıp yaparsanız hamurdan kolay ayrılacaktır. Sonra öbür bezeleri de tıpkı biçimde yapıp ortasına çatalla delikler açalım. Sonra gereçlerden koyalım. Kaşar domates sucuk zeytin istediğinizi koyabilirsiniz. Sonra kenarlarına yumurta sarılarını sürelim. Önceden ısıttığımız 180dr fırında 25- 30 dk pişirelim afiyet olsun Minik Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Minik Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant kuru maya 2 tane yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek) Yarım su b sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 7 8 su bardağı un (Kontrollü ekliyelim) Üzeri için: Sucuk Biber Domates Kaşar peyniri Zeytin (Çekirdekleri çıkarılmış) Minik Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce derin bir kaba ılık süt ve suyu koyalım maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. 5 dk ağzını kapatıp bekletelim. Sonra öteki materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim. Ağzını kapatıp 1 2 saate yakın mayalanması için bekletelim. Sonra istediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp ben 15 bezeye ayırdım. Bardağın altıyla bezelerin ortasına bastıralım. Bardağın altını yağa batırıp yaparsanız hamurdan kolay ayrılacaktır. Sonra öbür bezeleri de tıpkı biçimde yapıp ortasına çatalla delikler açalım. Sonra gereçlerden koyalım. Kaşar domates sucuk zeytin istediğinizi koyabilirsiniz. Sonra kenarlarına yumurta sarılarını sürelim. Önceden ısıttığımız 180dr fırında 25- 30 dk pişirelim afiyet olsun Minik Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı