Son Konu

Mis Gibi Ev Yapımı Mantım

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
mis-gibi-ev-yapimi-mantim.jpg

Mis Üzere Mesken Üretimi Mantım Tanımı İçin Gereçler

• 2,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 200 gr kıyma
  • 2 bardak çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak ezilmiş yahut rendelenmiş
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Mis Üzere Mesken İmali Mantım Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1.  İlk evvel unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak göğsünden biraz sert olacak formda, çok güzel yoğuruyoruz. Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Bu ortada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu başka bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  3. Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı zira kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
  4. Hamurumuzu evvel üstten aşağıya, sonrada enine kesip (resimdeki gibi) istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
  5. Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir biçimde sıkmaya başlıyoruz. (hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
  6. Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ek edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz).
  7. Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı ek ediyoruz. Bu ölçüyle 4 kişilik bir tabak mantı çıkar.

Üst Alt