morfeus
Yeni Üye
Mis Üzere Mesken Üretimi Mantım Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber 200 gr kıyma
- 2 bardak çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak ezilmiş yahut rendelenmiş
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Mis Üzere Mesken İmali Mantım Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İlk evvel unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak göğsünden biraz sert olacak formda, çok güzel yoğuruyoruz. Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuzu başka bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamuru iki bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı zira kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
- Hamurumuzu evvel üstten aşağıya, sonrada enine kesip (resimdeki gibi) istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
- Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir biçimde sıkmaya başlıyoruz. (hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
- Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ek edip yaklaşık 10-12 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (arada pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz).
- Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı ek ediyoruz. Bu ölçüyle 4 kişilik bir tabak mantı çıkar.