morfeus
Yeni Üye
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin ya da tereyağı (Oda ısısında)
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı)
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Un (1,5- 2 su bardağı)
- Sürülebilir çikolata (Ben nutella kullandım)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Kahvaltılık mısır gevreği
- Pasta süsleri
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tez ediyorum, bir sefer yapınca vazgeçemeyeceksiniz Sırasıyla margarin, sıvı yağı, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve yoğrulur. Akabinde mısır nişastası ve hamur kabartma tozu katılır, güzelce karıştırılır.
- En son denetimli formda un ek edilir. Ben 2 bardak un kullandım (Hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlak formlar verilir. Tepsiye dizilen kurabiyeleri 170 derece fırında denetimli halde pişirelim (Üstleri kızarmayacak, benim 15 dakikada pişti)
- Kurabiyeler piştikten sonra onlar ılımaya bırakılır ve bir yandan benmari yöntemi çikolatamız eritilir. İçine 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, homojen kıvam elde edelim.
- Kurabiyelerimizi evvel çikolataya batıralım, akabinde mısır gevreğine bulayalım.
- Ben bu sefer öbür pasta gereçlerine de buladım (Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış. Kurabiyenin taze hali bile enfes)
- Buzlukta saklamak isterseniz çikolataya batırmadan saklayın. Buzluktan çıkarınca çikolataya batırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun