*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 yemek kaşığı mısır unu (tepeleme)
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
*4 su bardağı un
Mısır Unlu Bazlama Tarifi Yapılışı Selam hanımlar, bu bazlamayı hazır mısır unum köyden gelmişken yapayım dedim ve iyi ki de yapmışım tadı nefis oldu
Gelelim tarifine, bütün sıvı malzemeleri derin bir kaba alıyoruz İçine maya ve tuzu koyup yavaş yavaş mısır ununu ve buğday ununu ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz ve tekrar yoğuruyoruztekrar mayalanmaya bırakıyoruz Yarım saat veya bir saat sonra portakal büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Benim 6 beze oldu, tavanızın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz Bezelerin herbirini tavanızın büyüklüğünde açın(kalınlığı 78 mm olmalı daha kalıbının içi pişmeyecektir, daha ileride yumuşak olmayacaktır) bir bezin içini hafif unlayıp açtığımız bezeleri koyup üzerini yine bezle kapatıyoruz Bezeleri tezgahımızın üzerinde altını üstünü unlayarak merdaneyle açıyoruz ve ilk açtığımız hamuru kızgın tavaya alıyoruz ve altını kısıyoruz Hamurların hepsini orta ateşte pişiriyoruz Hamurumuzu tavaya alınca kabarmaya başladığında kızarmadan hemen çevirin ve her iki tarafında güzelce kızartın Bütün hamurları bu şekilde pişirerek tamamlayın Pişen bazlamalarımızı ılıklaşana kadar bir bez arasına koyun ve sonrasında poşetleyinki yumuşacık kalsınlar
Her pişen hamurdan sonra tavanızın içini havlu kağıt ile silip fazla ununu alın ki diğer bazlamalarımızda yanıklar oluşmasın
AFİYET OLSUN)
Not: Bu tarifi Cahide sultan’ın sayfasında görmüştüm, deneyip sizlerle de paylaşmak istedim