Takı tasarımı, yediden yetmişe bayanların severek yaptığı keyifli bir hobidir. takı denildiği zaman bayanlar zarafet konusunda seçicidir.Kum boncukla yada miyoki boncukala çok değişik bileklik modelleri çıkartmamız mümkündür. Peki Miyuki boncuktan en güzel bileklik nasıl yapılır? En güzel Miyuki boncuktan bileklik modelleri nelerdir?
Miyuki boncuklar, Japonya’da üretilen takı malzemeleri arasındadır ve kategori olarak kum boncuklar içerisinde yer alırlar. Ancak klasik kum boncuk çeşitlerine kıyasla daha büyüktürler. Genellikle miyuki boncuk bileklik modelleri üretiliyor olsa da, diğer takı modellerini de üretmek mümkündür. Miyuki boncuk kolye modelleri, bunun güzel bir örneğidir. Üstelik bilekliklere kıyasla, miyuki kolye çeşitleri daha geniş bir tasarım zenginliğine sahiptir. Hemen her türlü motif, kolayca oluşturmak mümkündür.
Miyuki bileklik modelleri, bilindiği üzere miyuki boncuk çeşitleri ile yapılan pratik ve estetik takılardır. İmalatları oldukça kolaydır ve önceden eğitim almayı veya deneyim
sahibi olmayı gerektirmez.
Doğru malzemeleri kullanmanız yeterli olacaktır. Miyuki bileklik yapımı, uygun malzemeler ile gerçekleştiğinde sadece dakikalar sürecek ve size özgü, başka kimsede olmayan bir bileklik modeli ile sonuçlanacaktır.
MİYUKİ BONCUKTAN BİLEKLİK YAPIMI:
MALZEMELER
– Miyuki Beyaz Naylon Boncuk İpi
– Tierra Cast 1 Adet 17 mm Altın Rengi Dünya Aksesuar Düğme
– Miyuki Tila Bead 5×5 mm 50 gr. Opak Metalik Koyu Bronz Rengi Boncuk
– Miyuki Tila Bead 5×5 mm 1 Tüp Opak Koyu Bronze Boncuk
– Miyuki Tila Half Cut 5×2.3 mm 50 gr. Opak Metalik Bronz Boncuk
– Miyuki Tila Half Cut 5×2.3 mm 1 Tüp Opak Metalik Bronz Boncuk
YAPILIŞI
Deri kordonu metal düğmeden geçirip iki kat yapıyoruz.
3.7mm naylon ip kullanıyoruz. iğneye ipi geçirip iki kat yapıyoruz. Ardından aşağıda resimde gösterildiği gibi boncukları diziyoruz.
3 boncuktan ipi her geçiriş den sonra naylon ipi resimdeki şekilde deri kordonun çevresinden dolandırıyoruz.
Aşağıdaki resimde takip etmesi kolay olsun diye tek kat iplikle gösterdik.
Burada normalde iğnemiz de çift kat iplik var ama aşağıdaki resimde ip tek katmış gibi görünüyor.
Nokta işaretinin olduğu yere düğüm atarak sonlandırıyoruz. İpimizin çıkmaması sağlamlaştırmak için, ipimizi tekrar 2 veya 3 boncuktan geçirdikten sonra kesiyoruz.
Verilen ölçüler standart ölçülerdir. Bilekliğinizi kendi ölçülerinize göre daha uzun veya daha kısa yapabilirsiniz.
Sabitlemek için başlangıç ve bitişteki iki düğüme de yapıştırıcı sürüyoruz.
Başlangıçta uzun bıraktığınız ipi 2 veya 3 boncuktan geçirdikten sonra sağlamlaştırarak kesiyoruz.
Biten bilekliğiniz de düğme delikleri bırakmak için deri kordonları aşağıdaki resimdeki gibi 3 kere düğümleyip, fazla ipi keserek bitiriyoruz.