K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 10 Ara 2023 #1 Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler 1 tane orta uzunluk mor lahana 1 çay bardağı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı silme iri tuz 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu 2 dilim limon Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Lahanayı evvel ortadan ikiye sonra dörde bölelim. İnce ince doğrayalım. Bir kabın içine koyup iri tuzu ekleyip karıştıralım. İsterseniz tuzladıktan sonra elinizle ovuşturup yumuşayıp sulanmasını sağlayın. Ben tuzlayıp tezgahın üzerinde gidip gelip karıştırdım öğle hazırladım. Akşama gerçek kavanozladım. Ayrı bir kasede sirke su ve limon tuzunu karıştırıp lahananın üzerine döküp uygunca karıştıralım. Kavanoza doldurup suyundanda üzerine dökelim. Benim gereçlerim bir tane 1 litre bir tanede yarım kavanoz çıktı. Kapağını sıkıca kapatın bir hafta sonra hazır afiyet olsun Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler 1 tane orta uzunluk mor lahana 1 çay bardağı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı silme iri tuz 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı limon tuzu 2 dilim limon Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Lahanayı evvel ortadan ikiye sonra dörde bölelim. İnce ince doğrayalım. Bir kabın içine koyup iri tuzu ekleyip karıştıralım. İsterseniz tuzladıktan sonra elinizle ovuşturup yumuşayıp sulanmasını sağlayın. Ben tuzlayıp tezgahın üzerinde gidip gelip karıştırdım öğle hazırladım. Akşama gerçek kavanozladım. Ayrı bir kasede sirke su ve limon tuzunu karıştırıp lahananın üzerine döküp uygunca karıştıralım. Kavanoza doldurup suyundanda üzerine dökelim. Benim gereçlerim bir tane 1 litre bir tanede yarım kavanoz çıktı. Kapağını sıkıca kapatın bir hafta sonra hazır afiyet olsun Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı