Muhacir Böreği Dızmana Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta akı (Sarısı sosu için ayrılır)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kurumaya
- 6 su bardağı un
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı (Akını hamura koyduk)
- 1 fiske tuz
- Dilerseniz susam
Muhacir Böreği Dızmana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle işe hamurunu hazırlamakla başlıyorum.
- Derin bir kabın içerisine ılık su, ılık süt, sıvı yağını, bir yumurtanın akını, sarısını sosa kullanacağım bir tatlı kaşığı tuz, iki tatlı kaşığı şeker ve bir paket kuru mayayı sizde yaş maya varsa bir tane oda olur.
- Karışımı bir hoş karıştıralım. Üzerine altı su bardağı un koydum siz beş su bardağı dan sonra denetimi bir halde ekleyin. Bir kaç dakika yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu un serpilmiş tezgaha indirelim. Hamurumuzu katlayarak rulo haline getirelim ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Her bir bezeyi tezgahta elimizle açarak ortasına bir tatlı kaşığı peynir koyalım ve kenarlarından ortada toplayıp kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye zıt çevirerek koyalım.
- Yarım saat tepsi mayası için dinlendirelim.
- Sosu için; bir kaba bir su bardağı yoğurt, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, bir yumurta ve sakladığımız yumurta sarısını ve bir fiske tuz ekleyerek karıştıralım.
- Bu böreğimiz dökmüş olduğumuz sosla çok lezzetli oluyor deneyince beni daha düzgün anlayacaksınız. Tepsi mayasında böreklerimiz iki kat kabaracak. Sosunu böreklerimizin üzerinde boş yer kalmayacak halde dökelim.
- Önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırına 40 dakika pişmeye bırakıyoruz. Fırından çıkarttığımızda böreğimizin çok hoş kabardığını ve piştiğini sizlere fotoğraflarla gösteriyorum.
- Altına serdiğimiz yağlı kağıtla birlikte servis tepsisine rahatlıkla geçirelim.
- Yumuşacık içi manzarası harika ve üzerine döktüğümüz sosuyla çok lezzetli böreklerimiz servise hazır. Deneyecek olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun İyi ramazanlar dilerim