Son Konu

Muharrem Ayında Edilecek Dualar

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Muharrem ayının oncesinde kim aşağıdaki duayı uc defa okursa ona buyuk hayırlar nasip edilmiştir

Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdulillahi rabbil alemin,vessalatu vesselamu ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmainellahumme entelebediyyul kadimu,el hayyulkerimu,el hannanulmennanu,ve hezihi senetun cediydetun,eseluke fihelısmete mineşşeytanirraciymi ve evliyaihi,velavne ala hezihinnefsilemmarati bissui,veliştiğale bima yukarribuni ileyke ya kerimu…ya zel celali vel ikram,birahmetike ya erhamerrahimine,ve sallallahu ve selleme ala seyyidina ve nebiyyina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmain…

Yukarıdaki Duanın anlamı ise şoyledir:

Butun hamdler, alemlerin Rabbi olan Allah’a aittir! Salatu selam, Efendimiz Muhammed’in ve ali ashabının tamamının uzerine olsun!Ey Allahım! Sen Ebedi’sin, Kadim’sin başlangıcın ve sonun yokturHayy’sın, Kerim’sin hakiki hayat sahibi de, kerem sahibi de ancak SensinHannan’sın, Mennan’sın (son derece acıyan ve cokca lutuflarda bulunan Rabbimizsin

Muharrem Ayının Birinci ve Onuncu Gunleri Okunacak Dua

Bismillahirrahmanirrahim Elhamdu lillahi rabbil alemin Vessalatu vesselamu ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain Allahumme entel ebediyyul kadimul hayyul kerimul hannanul mennan Ve hazihi senetun cedidetun es’eluke fihel ismete mineşşeytanirracim Velavne ala hazihin nefsil emmarati bissUi Veliştiğale bima yukarribuni ileyke Ya zelcelali velikram Birahmetike ya erhamerrahimin, Ve sallallahu ala seyyidina Muhammedin vel ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmain

Duanın Manası

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Hamd, alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur Salat u selam da Peygamber Efendimize, ehli beytine ve butun ashabına olsun Ey Rabbim, sen ebedi, ezeli, hayy, kerim, hannan, mennansın Bu gelen, yeni bir yıldır Ya Rabbi, kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum Ve icimde, bana kotuluğu emreden nefsimle mucadelemde senden yardım diliyorum Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasib et, ey celal ve ikram sahibi Rabbim Rahmetinle, ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammedsallallahu aleyhi ve sellem’e, onun aline, ashabına ve butun ehli beytine salat olsun

Bismillahirrahmanirrahıym

Elhamdu li’llahi rabbi’l‘alemin Ve’ssalatu ve’sselamu ‘ala seyyidina muhammedin ve ‘ala alihi ve sahbihi ecma‘ine Allahumme ente’lebediyyu’lkadimu’lhayyu’lkerimu’lhannanu’lmennanu ve hazihi senetun cedidetun es’eluke fiha’l‘ısmete mine’şşeytani’rracimi Ve’l‘avne ‘ala hazihi’nnefsi’lemmareti bi’ssUi ve’liştigale bimayukarribuni ileyke ya ze’lcelali ve’likrami birahmetike ya erhame’rrahimine Ve salla’llahu ve selleme ‘ala seyyidina ve nebiyyina muhammedin ve ‘ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ecmaine

Peygamber Efendimiz buyurmuşlar,Muharem ayının ilk 10 gunu sabahleyin bu duayı 3 kere okursa,gelecek muharrem ayına kadar butun bela ve musibetlerden muhafaza olunur

Ayrıca aşure gunu 3 defa okuyan olumden emin olur

Üst Alt