E elektronikci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,387 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Kas 2023 #1 Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı tepeleme irmik 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı susam (az kavuracağız) Şerbet için; 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şekeri tencere alalım, üzerine 2 bardak kaynar su dökelim karıştıralım ,şeker erisin. Yağımızı tencereye alalım . Yağımız eriyince irmiği ek edelim kavuralım, ben biraz koyu olsun istedim. Rengi dilek ettiğiniz renkle kavurun . Susamı ufak tavada az kavurun ve kavrulmuş irmiğe ek edelim altını kapatalım. Şerbeti dökelim, karıştıralım. Ocağın altını yakalım kaynayınca altını kısalım . Suyunu çekince üzerine havlu peçete koyalım, kapağını kapatalım ,10 dk kadar demlendirelim . Sıcak servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun. Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı tepeleme irmik 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı susam (az kavuracağız) Şerbet için; 1 su bardağı şeker 2 su bardağı su Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şekeri tencere alalım, üzerine 2 bardak kaynar su dökelim karıştıralım ,şeker erisin. Yağımızı tencereye alalım . Yağımız eriyince irmiği ek edelim kavuralım, ben biraz koyu olsun istedim. Rengi dilek ettiğiniz renkle kavurun . Susamı ufak tavada az kavurun ve kavrulmuş irmiğe ek edelim altını kapatalım. Şerbeti dökelim, karıştıralım. Ocağın altını yakalım kaynayınca altını kısalım . Suyunu çekince üzerine havlu peçete koyalım, kapağını kapatalım ,10 dk kadar demlendirelim . Sıcak servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun. Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı