Muhteşem Yuzyıl Sozleri, Hurrem; Ben 1 gece değil, 1001 gece onun kadını olacağım Benim birlikte olduğum, sevgilim, parıldayan ayım, Can dostum, en yakınım, guzellerin şahı sultanım Hurrem: Cok yakın bu saray benim olacak Bu haremdeki kadınlar hepsi onumde diz kıracak Seni de benim Gaye Hatun yapıcak Valide Sultan: Sen Suleymanın malısın Hurrem Sultan: Ben kimsenin malı değilim İcimi yakan dudaklarına bir daha dokunabilirmiyim diye avazım cıktığı kadar Allaha yalvarmaktayım Benim yuzumden uzuntuye duştuyseniz kahrımdan perişan olup inim inim inlemek bana revadır Gozlerime nasıl bir sihir etti felek, Goz yaşlarımı kan eğledi, ağlayışımı arttırdı felek Aslanlar bile kahrımın pencesinde titreriken, beni bir gozleri ahuya aciz kıldı felek Sumbul Ağa: Hay diliniz kopsun ceneniz tutulsun biri suklum der buda sulpuL SUMBUL AĞA! Soyle ne var? Hurrem: Suluman! Kanuni Sultan Suleyman: Huremim Gulnihal: benim yuzum cirkin ama senin kalbin cirkin Sevinc kaynağım, ickimdeki lezzet, eğlenceli meclisim, nurlu parlak ışığım, meşalem Pargalı İbrahim: Duydum ki iyileşmek icin caba sarfetmiyormuşsunuz Hatice Sultan: Kim icin iyileşicem ? Pargalı İbrahim: Benim icin sultanım Turuncum, narım, narencim, benim gecelerimin, visal odamın aydınlığı, Nebatım, şekerim, hazinem, cihanda hic orselenmemiş, el değmemiş sevgilim Sultanım Siz karın altındasınız Ve ben size ulaşamıyorum Rabbim oyle bir gece yaşatmasın bir daha bana Hurrem: Bugun seni feyste durttum, niye cevap vermedin? Sultan Suleyman: Seferdeydim sultanım Mahidevran: Facebook Durtmuşmuş, koskoca cihan padişahıyla nasıl konuşuyor boyle? Sultan Suleyman: Eee Mahidevran Sultan, Seni feysbukta arkadaş olarak kabul etmediğim icin bu sitemin biliyorum Mahidevran: Olur mu oyle şey sultanım, ne haddime! Korkaklar, savaş meydanından kacanlar, pusu kurarlarlar paşa Kanuni Sultan Suleyman: Derhal geldiğin yere geri git Kralın Layoşu bul ve ona de ki; geliyor Sultan Suleyman Han! canını almak icin geliyor Allahım sana sığınıyorum Dualarımı kabul et Bu genc gunahsız imanlı yiğit kullarını koru, rabbim rahmetini esirgeme uzerimizden, yarın gun doğduğunda zafer icin surelim atlarımızı Malkocoğlu Bali Paşa: Sadrazam paşaya iletin; Duşman suvarisini piyadeden kopardık elhamdulillah Malkocoğlu Bali Paşa: Yiğit bin gun yaşar, fırsat bir gun duşer! Bu sesler nasıl sustu? Yureğimin gurultusunu duyuyorum Bu koku Gul kokusu duymak istiyorum Kan, barut kokusu genizimi yakıyor Toprak, ağaclar, kuşlar susmayın! Kazandın diyin Mutlak zafer kazandın Kanımız aktı toprağa Yandık hak aşkına kullerimiz savruldu Ruzgar esti Esiyor mu hala? Sağ yanımdaki melek, sol yanımdaki şeytan Nereye gittiniz? Duyun sesimi Yetiş yarabbi, durduramıyorum olumu Oğleden ikindiye kazandık Mohac Muharebesini (29 Ağustos 1526) Kainatın en kısa zamanda kazanılmış en buyuk zaferi olarak kayıt alacaklar Bu senin zaferin Suleyman! İcimi bir kibir sardı Kainat bana sonra hangi zaferi işaret ediyor? İşaretleri takip et Suleyman İşaretleri Pargalı Damat İbrahim: Sultan Suleyman Hanımızın iradesi karşısında Cihan dize geldi hunkarım İcim kibirle doldu pargalı, bu hissi yenmeliyim Yeneceğim İdrak et Suleyman, unutma; tevazu icinde ol Butun şeref ve irade senin değildir Rabbine şukret ve nefsine ustunluk verme Zinhar kibre duşme Sen hakka karşı hayalı, halka karşı vefalı ol Vucudun, fikrin, zikrin ona ait sahibi sanma Hakkın nimetlerini kendinin, kendinden olanları yegane sanma Nefsini oldur! Yoksa o seni oldurur Kibrini yen Suleyman! Her Firevunun Musası, Her Şerrin bir Nuru vardır İman et, hatırla Vucuda geldiğin hali ve gideceğin son mertebeyi unutma İşte o zaman Cennetin kapıları acılacak sana Vicdanın senin kıblendir Suleyman! Kaybetme