B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 31 Ara 2023 #1 Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 1 adet büyük kuru soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz) 1 büyük paket mantar(500-600 gram) 3 diş sarımsak Maydanoz Tuz Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biber Zeytinyağ Diğer malzemeler 1 kase süzme yoğurt 2 diş rendelenmiş sarımsak Tuz Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak, mantarları yıkayıp limonlu suda 10 dakika beklettim. Soğanları yarım ay halinde, sarımsakları minik minik doğradım. Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar soteledim. Ardından mantarları ek edip tavaya sallayarak sotelemeye devam ettim. Son olarak tuz, maydanoz ve baharatları da ek edip 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alıp yoğurt sosunu hazırladım. Kasenin içine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırdım. Hazır olan sosumu düz tabanlı servis tabağına alıp kaşık yardımıyla yaydırdım. Üzerine mantarı ek edip servis ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler 1 adet büyük kuru soğan (mor soğanda kullanabilirsiniz) 1 büyük paket mantar(500-600 gram) 3 diş sarımsak Maydanoz Tuz Karabiber, kırmızı toz biber, kekik ve pul biber Zeytinyağ Diğer malzemeler 1 kase süzme yoğurt 2 diş rendelenmiş sarımsak Tuz Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak, mantarları yıkayıp limonlu suda 10 dakika beklettim. Soğanları yarım ay halinde, sarımsakları minik minik doğradım. Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı ve sarımsağı ekleyip 5 dakika kadar soteledim. Ardından mantarları ek edip tavaya sallayarak sotelemeye devam ettim. Son olarak tuz, maydanoz ve baharatları da ek edip 1-2 dakika daha soteleyerek ocaktan alıp yoğurt sosunu hazırladım. Kasenin içine yoğurt, tuz ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırdım. Hazır olan sosumu düz tabanlı servis tabağına alıp kaşık yardımıyla yaydırdım. Üzerine mantarı ek edip servis ettim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Mükemmel Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı