T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 26 Kas 2023 #1 Mürdüm Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo mürdüm eriği 1 çay bardağı toz şeker 1 2 çay kaşığı nişasta Fındık kırığı Mürdüm Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mürdüm erikleri yıkayalım çekirdeğinden çıkaralım tencereye alalım. Üzerine toz şeker ekleyip, blandırdan geçirelim püre olacak pürüzsüz. Nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım ocağın altını açıp bir 10dk kaynatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım ne çok kalın ne çok ince olacak 2tepsi çıkar. Fındık kırığı serpelim kurumaya bırakalım. 2-3 gün kurur sonra şeritler keserek pestilleri kağıttan ayırıp rulo biçiminde saralım. Kışın afiyetle kahve ve çay yanında yiyelim. Mürdüm Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Mürdüm Erik Pestili Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo mürdüm eriği 1 çay bardağı toz şeker 1 2 çay kaşığı nişasta Fındık kırığı Mürdüm Erik Pestili Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mürdüm erikleri yıkayalım çekirdeğinden çıkaralım tencereye alalım. Üzerine toz şeker ekleyip, blandırdan geçirelim püre olacak pürüzsüz. Nişastayı ekleyip güzelce karıştıralım ocağın altını açıp bir 10dk kaynatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayalım ne çok kalın ne çok ince olacak 2tepsi çıkar. Fındık kırığı serpelim kurumaya bırakalım. 2-3 gün kurur sonra şeritler keserek pestilleri kağıttan ayırıp rulo biçiminde saralım. Kışın afiyetle kahve ve çay yanında yiyelim. Mürdüm Erik Pestili Tanımı Fotoğraflı Yapılışı