Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 800-1000 gram mürdüm eriği (Çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 3 orta uzunluk yumurta
- 200 gram şeker (1 su bardağı)
- 200-220 gram un (1,5 su bardağı un)
- Kabartma tozu (8gr)
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım su bardağından biraz az. yoğurt (Un ölçüsünü yoğurdun kıvamına nazaran ekleyin. sulu yoğurt ise unu biraz çoğaltın)
- 75 gram tereyağı
- 50 gram şeker
- 100 gram un
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 avuç ceviz
Mürdüm Erikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle üzerindeki kırıntılar için gerekli olan materyalleri ceviz hariç top top olana kadar yoğurun ve kenara alın.
- Kek hamuru için tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak yoğurt ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu evvel 200 gram ekleyin yumurtaların büyüklüğüne nazaran gerekirse 20 gram daha ekleyebilirsiniz.
- Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur oluyor, erikleri içerisine batıracak biçimde.
- Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın ve düzleştin. Erikleri üzerine dizin ve hamura batırın.
- Eriklerin üzerine hazırladığınız kırıntıları serpiştirin. Son olarak bir avuç cevizde serpiştirdikten sonra evvelden ısıtılmış 175 derece alt üst ayar fırına verin. 70-80 dakika pişirin. Kürdan testini hamura batırıp yapın meyvelere denk gelmesin.