Son Konu

Mutlaka okuyun "Dilenci"

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Mutlaka okuyun Dilenci &quotBülent, avucunu açmış kendisine doğru elini uzatan adama zıt zıt baktı &quotElli yaslarında belirten adam, görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu Üzerindeki giysiler eski fakat temizdi Eli yüzü pak ve sağlıklı görünüyordu Sapa sağlam adam gidip çalışacağına dileniyor, olur ya benden daha zengindirdiye duşundu Zaten cani çok sıkkındı, bundan başka sinirlenmişti &quotKüçümseyen bir ses tonuyla: &quot Ekmek parası mi istiyorsun ? diye sordu &quot Hayır çikolata parası lüzumlu! &quotBülent’in kızgınlığı şaşkınlığa dondu Espri yeteneği olan dilencinin hali de diğer oluyor diye düşündü &quot Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mi yiyorsunuz? &quotHayır Ekmek bulamadığımız günler çoğunlukla bulgur pilavı yeriz, onu da bulamadıysak aç yatarız &quotBülent adamın önemli mi konuştuğunu yahut dalga mi geçtiğini anlayamamıştı &quot Bu gün karnınız doydu üzerine tatlı mı istedi canınız? &quot Fakirin canı mı olur ki, tatlı istesin beyim &quot Bu bir kamera şakası mi yahut sen is bulamamış stendapcı misin? &quot Hiçbiri yok Yalnızca fakirim Buğun karımın doğum günü, ona çikolata &quotgötürmek istiyorum &quot Doğum gününde matem pasta alınır bildiğim kadarıyla &quot O bizim için değil zenginler için Otuz yıllık evliliğimiz her tarafında ona &quotbir kere bile ağıt pasta alamadım Lakin her doğum gününde mutlaka çikolata &quotgötürdüm Çikolatayı fazla sever &quotAdamın söyledikleri Bülent’in dikkatini çekmişti O aksam karısıyla kavga &quotetmiş, kapıyı çarpıp kendini sokağa atmıştı Arabasına da binmemiş sahile &quotdeğin yürümüştü Denizi bakmak de onu rahatlatmamıştı Oysa bir zamanlar &quotdenizi seyrederken fazla rahatlardı Dalgalar sıkıntısını alıp otururdu &quotLakin karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa lüzum, hiçbir şey onu rahatlatmıyordu &quotDilenciyle konuşurken azıcık kafası dağılmıştı Acaba söyledikleri hakiki mi, yahut uyduruyor mudiye düşündü &quot Cebinde bir çikolata alacak para değil mu simdi? &quotBülent’in sorusu üstüne adam ceplerini boşalttı, bir nüfus cüzdanından diğer bir şey çıkmadı &quot Ben dilenci değilim Ad değil Günlük çalışırım, ne is bulursam yaparım &quotAma bu gün bütün gün is aradım, aksama bu ya, hiçbir iş bulamadım &quotBülent oturduğu bankı göze çarpan ederek yer gösterdi &quot Oturun biraz dertleşelim bari, dedi &quotAdam çekingen utangaç oturdu yanında &quot Yokmu eşin dostun, borç alacak akraban? &quot Fakirin akrabaları da yoksul olur beyim Bulurlarsa kendi karınlarını doyururlar &quot Dilenecek değin fazla mu seviyorsun karını ? &quot Ayrıca de çok seviyorum Otuz yılımı aydınlattı o benim &quot Hımmmm Aşk hemda otuz yıl süren aşk Şaşkınlık açık konuşmak gerekirse! Aşkın ömrü azami &quotüç yıl diyorlar ancak Sen otuz yıldan bahsediyorsun &quot Evet Geçen yıllar sevgimi azaltmadığı gibi artırdı &quot Söyle o zaman nedir evlilikte mutluluğun sırrı? &quotSöylediklerine bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin &quot Ben ilkokulu bile bitirmedim Pek formül falan bilmem &quot Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım Bende altı yıllık evliyim Sevdiğim kadınla evlendim, ama mutlu değilim Kesintisiz ağız dalaşı ediyoruz Daha iki saat önce kapıyı çarptım çıktım &quotEvimiz, arabamız, işimiz, gücümüz, her şeyimiz var, ama mutlu değiliz Senin hiçbir şeyin değil, lakin mutlusun Para mi acaba bizi mutsuz eden? &quot Hiçbir şeyim değil mu? Hayır benim her şeyim var Benim karım her şeyim &quotSevgilim, esim, arkadaşım, yaşam yoldaşım Hayatimi paylaştığım insandan daha değerli ve daha manâlı ne olabilir ki dünyada? &quotSizin ev, araba, is diye her şey dediğiniz şeylerdir aslında hiçbir şey olan &quot Pek deme, su kadar varlığın içinde bile karim her şeyden şikayet ediyor üstelik fakir olsam kim bilir ne olur? &quot Altın tasın, kan kusana faydası yoktur beyim Sen bayan ruhunu hiç anlamamışsın hiçbir kadın iyi bir evde oturduğu, her gün çeşitli yiyecekler yediği için mutlu olmaz Bir bayan, kocasının her şeyi olduğunu bildiğinde ama mutlu olur &quot Sizin mutluluğunuzun sırrı bumu ? &quot Olabilir Ben karıma kıymetli şeyler alamıyorum ama ona benim için ne kadar kıymetli olduğunu hissettiriyorum O da çok mutlu oluyor &quot Bir kadına kıymetli olduğunu nasıl hissettirilir? &quot Minik kızı severek &quot Minik kız mi ? Hangi ufak kız ? &quot Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir ufak kız vardır O kızı ne kadar çok sever, ne değin fazla mutu edersen, o kadını da böylece mutlu edersin &quotNasıl yani ? &quot Küçük kız neleri sever, nelerden hoşlanır bir duşunun Ufak kızlar hep beğenilmek, alaka görmek isterler Güzel olduklarını duymaya bayılırlar &quotKendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler Minik kızlar hep prenses olmayı düş ederler Sürprizlerden hoşlanırlar Azıcık şımartılmak isterler Sevilmek ve sevildiklerini hep dinlemek isterler İltifata doymaz ufak kızlar Böylece yok mi? &quot Haklısın Benim dört yanında bir kızım var Adı Aylin Her akşam boynuma &quotsarılır babacığım beni ne dek seviyorsun?diye sorar Giysisini değiştirdiği vakit etrafımda Baba hoş olmuş muyum?diye sorar durur Güzelsin demem de yetmez ona Harikasın prenses gibi olmuşsundemeliyim Dünyanın en güzel kızı demeliyim &quot İste kadınlar bir ömür boyu bunu duymak isterler Ben elli yaşındaki karıma böyle davranıyorum Ömrümüz olurda seksen, doksan yıl da yaşarsak ben ona böyle davranmaya devam edeceğim Ona bebeğimdiye hitap ediyorum fazla hoşuna gidiyor bebeğim bana bir cay yapar misin?dediğimde akarsu yerine getirmek için nasıl koşturduğunu görmelisiniz &quot Hiç ağız dalaşı etmezmisiniz siz? &quot Tartışma evliliğin tadı tuzu Arada biz de tartışırız Küsüp barışmanın tadı &quotayrıdır Benim karim bir keçi değin inatçıdır Onunla barışmak için mücâdele etmek bambaşka bir keyif verir bana &quot Benim eşim fazla önemli kadındır Hiç ufak kız havası değil onda &quot Minik kızlar büyüdükleri zaman bundan böyle sevgi, alaka istemeye utanırlar En önemli yada en ihtiyar kadının bile o ufak kız mutlaka vardır Yeter ama sen o tatlı kızı sevindirmeyi, mutlu etmeyi bil Ve o minik kızı katiyen hile Yoksa bir daha sana güvenmez ve ne yaparsan yap her zaman kuşkuyla bakar Minik kızlar ayrıca ivedi mutlu olurlar hamda ivedi kırılırlar fazla narindir onlar Hoyrat elleri sevmezler Yumuşak dokunuşları severler &quot Bu tavsiyeni deneyeceğim Fakat defalarca yapabilir miyim bilmiyorum Ara Sıra islerim fazla yoğun oluyor o zaman eve çok bitkin gidiyorum &quot Bu yalnızca bir mazeret O küçük kızı mutlu etmek dünyanın en basit isi Çoğu vakit birkaç tatlı söz yeterli olur Sen o minik kızı mutlu ettiğinde karşılığını fazlasıyla alırsın bundan böyle o seni kuytu ettirmek için elinden gelen gayreti gösterir Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz mutlu görünmek isteyen erkek önce yaşam arkadaşını mutlu etmelidir &quotDüşünsene gülmeyen, mutsuz, kesintisiz söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin &quot Haklısında bende tüm gün ailem için çalışıp yoruluyorum &quot Yeniden para, yine dış sebepler Evet para kayda değer ve gerekli lakin kadınlar para için erkekleri sevmezler Para geçici mutluluklar verir Kadınlar armağan almayı severler Paran varsa armağan al tabi Lakin hediyeyle mutlu olmasını umma Hediyenin yanında sevgini katmazsan hediyenin bir anlamı yoktur Benim hiçbir zaman çok param olmadı Günlük kazandım jurnal yedik Bazen aç kaldığımız günler oldu &quotHiçbir zaman karimin kulaklarına altın küpe takamadım lakin her zaman aşk &quotsözleri fısıldadım hiçbir zaman boynuna pırlanta gerdanlık alamadım ama daima … sevdim boynunu hiçbir vakit ona ipekli elbiseler giydiremedim lakin kendi varlığımla ipekli elbise gibi yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu &quotAdam ayağa kalktı &quot Bana müsaade, artık gitmeliyim, karim merak eder Sende git evine minik kızın gönlünü al, belki o ufak kız şu anda evde ağlayıp duruyordur &quot Bülent de ayağa kalktı Kuvvetlice elini sıktı &quot Sizi tanıdığıma çok memnun oldum &quotElini bıraktı koluna girdi Yolun karşısındaki pastaneyi gösterdi &quot Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım, dedi &quotPastayı aldılar Adam hayatında ilk kez karısına ağlama pasta götürmenin mutluluğuyla, bin bir teşekkür ederek evinin yolunu tuttu Bülent de pastanenin yan manavdan karısının en sevdiği meyvelerden aldı &quotEvine geldiğinde karısı şişmiş gözlerle mutfak masasında oturmuş su içiyordu Bülent hiç konuşmadan meyveleri büyükçe bir tabağa döküp yıkadı, sonradan eşinin önüne koydu &quot Bunlar dünyanın en uğurlu meyveleri, dedi &quotİnci hiç konuşmadı &quot Sorsana niyediye &quotİnci dargın kızgın: &quot Niye? diye sordu &quot Çünkü dünyanın en hoş ve en tatlı kadının midesine gidecek, dedi gayet ciddi bir ses tonuyla İnci şaşırmıştı bir anda yüzünün ifadesi yumuşamıştı &quot Bunlar senin sevdiğin meyveler, senin için aldım &quot Şaşırma bir şey! defalarca kendi sevdiğin meyveleri alırdın Benim hangi meyveleri sevdiğimi iyi hatırlamışsın aslında bu beklediğim istediğim bir şeydi bak senin sevdiğin meyveleri aldım &quotAma simdi kıymeti yok Çünkü sana çok kırgınım, meyve alarak gönlümü alamazsın &quot Özür dilerim seni kırdığım için &quotDaha Sonra Bülent yere diz çöktü &quot Cezam neyse razıyım Ama bir tek şey istiyorum senden Seni delice seven bu adamı senden yoksunluk &quot Bülent yere çömelmiş, boynu bükük bir vaziyette fazla komik görünüyordu &quotİnci kıkır kıkır gülmeye başladı &quot Affetmek o kadar basit yok Bakalım hangi cezalara katlanabileceksin, dedi &quotBülent iste o süre ona muzip muzip bakan esinin içinde sakladığı minik kızı gördü &quotBundan sonra her şey daha farklı olacak diye düşündü  

Üst Alt