Muzlu Magnolia (Burçaklı Ve Oreolu) Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 adet ithal muz
- 1 paket oreo
- 1 paket burçak
- Yarım muz
- Damla çikolata
Muzlu Magnolia (Burçaklı Ve Oreolu) Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağı, vanilyayı ve krema hariç bütün gereçleri çırpma teliyle devamlı olarak karıştıralım ve sonra ocağa alalım.
- Yoğunlaşmaya başlayınca, vanilyayı ve tereyağını ekleyip 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alalım.
- Daha sonra kremamızı ek edelim ve güzelce gereçler özleşene kadar homejen formda karıştıralım.
- Bisküvileri rondadan geçirelim ben yarısını oreolu siz oreo yerine negro yada torku’nun premio bisküvisini kullanabilirsiniz.
- Yarısını da yulaflı burçaklı yaptım burçak yerine istek ederseniz petibör yahut bebe bisküvisi kullanabilirsiniz.
- Rondadan hepsini geçirdikten sonra sunum tabakalarımıza istediğimiz kadar koyalım.
- Daha sonra muzları dilimleyelim ve yanlara koyalım dilerseniz öbür meyvede kullanabilirsiniz ahududu, çilek, böğürtlen, portakal, ananas, mango vs vs.
- Üzerine hazırladığımız ılık muhallebimizden dökelim ben muhallebiyi rastgele bir sürahiye aldım hem daha yeterli soğuması için hemde daha kolay dökülmesi için.
- Daha sonrada kalan bisküvilerimizden üstlerine tekrar koyalım.
- Ben iki kat biçiminde yaptım yani bisküvi-muz-muhallebi-bisküvi-muz-muhallebi olarak tekrarladım istek ettiğiniz üzere yapabilirsiniz en üstlerinizde muzlardan dilimledim ve damla çikolatalardan serpiştirdim. Afiyet olsun