- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 561
- Tepkime
- 3
- Puanları
- 18
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web
- forumdas.com.tr
- Credits
- 85
İçindekiler Hide
MySQL, günümüzde sayısız sistem tarafından kullanılan bir veri tabanı yönetim panelidir. MySQL sistemi, hem uzun yıllardır var olmasından hem de sunduğu özellikler sayesinde pek çok sistemde kullanılmaktadır. MySQL sistemi hakkında araştırma yapan bireyler, bu sistemin 1995 yılından beri hayatımızda olduğunu ve Windows işletim sistemine sahip cihazlarda ücretsiz olarak mevcut olduğunu bilmelidir.
MySQL, veri tabanı ile etkileşim halinde olmak iççin kullanılmaktadır. MySQL, RDBMS (İlişkisel veri tabanı yönetim sistemi) oluşturmayı ve oluşumu yönetmeyi sağlamaktadır. MySQL sistemini en cazip hale getiren unsur ise, bu sistemin açık kaynaklı olmasıdır. MySQL’in açık kaynaklı olması, isteyen bireylerin bu sistemi kullanabileceği ve eklemeler yapabileceği anlamına gelmektedir.
“Download” butonuna bastıktan sonra yazılım cihazınıza indirilecektir. Daha sonrasında ise kurulum aşamalarını tamamlayarak MySQL erişimi sağlayabilir ve veri tabanı yönetim sistemi ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
MySQL, veri tabanı ile etkileşim halinde olmak iççin kullanılmaktadır. MySQL, RDBMS (İlişkisel veri tabanı yönetim sistemi) oluşturmayı ve oluşumu yönetmeyi sağlamaktadır. MySQL sistemini en cazip hale getiren unsur ise, bu sistemin açık kaynaklı olmasıdır. MySQL’in açık kaynaklı olması, isteyen bireylerin bu sistemi kullanabileceği ve eklemeler yapabileceği anlamına gelmektedir.
MySQL Nedir, Ne İşe Yarar?
Hemen hemen her sistemde karşılaşılan MySQL, veri tabanı araştırması yapan bireylerin de sıkça gördüğü sistemlerden bir tanesidir. MySQL nedir, ne işe yarar sorusun yönlendiren vatandaşlar, MySQL sisteminin veri tabanı oluşturma ve yönetme amaçlarına hizmet edebilme için oluşturulduğunu bilmelidir. MySQL sistemlerinin işlevleri hakkında bilgi almak için aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.- MySQL, veri tabanı sistemlerine ihtiyaç duyulması halinde her alanda kullanıma uygundur.
- Kullanımı ücretsiz olduğu için her birey tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir.
- MySQL veri sistemi oluşturmak ve oluşturulan verileri yönetmek için idealdir.
MySQL Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
İlk açık kaynaklı veri tabanı olma unvanına sahip olan MySQL kullanmanın pek çok olumlu getirisi bulunmaktadır. MySQL kullanarak veri tabanı işlemleri oldukça hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlanabilmektedir. MySQL sistemi kullanan bireyler, aşağıdaki olumlu getirilerden faydalanabilmektedir.- MySQL sisteminin yazılımı çok kolay bir şekilde indirilebilmekte ve basit bir kurulum aşamasından sonra direkt olarak kullanılabilmektedir.
- MySQL 1995 yılında kullanmaya başlanmış olsa da, pek çok güncel platforma uygunluk göstermektedir.
- Windows başta olmak üzere Unix ve Linux gibi sistemlerde kullanılabilmektedir.
- MySQL, farklı bellekler ile yükleme hızının arttırılmasını sağlamaktadır.
- MySQL, temel işlevlere sahiptir, ancak veri tabanı ihtiyaçlarını verimli bir şekilde karşılamaktadır.
- Windows işletim sistemi kullanıcıları, ücretsiz olarak MySQL kullanabilmektedir.
- Gelişmiş özellikler ile MySQL kullanmak isteyen bireyler, düşük ücretler karşılığında farklı paketler edinebilmektedir.
- MySQL düşük bellek kullandığı için bilgisayarınızda herhangi bir soruna neden olmamaktadır.
- Oluşturduğunuz veriler yalnızca siz ve sizin müsaade ettiğiniz kullanıcılar tarafından görülebilmektedir. Bu sayede veri güvenliği sağlanmaktadır.
- MySQL ile veriler istenilen zaman, istenilen oranda ölçeklendirilebilmektedir.
MySQL Nasıl İndirilir?
MySQL kullanmaya başlayabilmek için MySQL indir işlemi yapmanız gerekebilir. Bu noktada MySQL indirebilmek için tercih edebileceğiniz sayısız platform bulunmaktadır. Ancak daha verimli ve sorunsuz bir veri tabanı kullanımı sağlamak için MySQL sisteminin resmi web sitesi üzerinden indirme işlemi yapmanız tavsiye edilmektedir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
linki üzerinden MySQL resmi internet sayfasına erişebilir ve indirme seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.“Download” butonuna bastıktan sonra yazılım cihazınıza indirilecektir. Daha sonrasında ise kurulum aşamalarını tamamlayarak MySQL erişimi sağlayabilir ve veri tabanı yönetim sistemi ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: