Son Konu

MySQL Veritabanı Oluşturma

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
42
Credits
-46,831
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
MySQL Veritabanı Oluşturma

Bilgisayarınızda PHP calıştırabilmeniz icin PhpTriad kurulumunu anlatmıştım Şimdi sıra geldi en cok kullacağımız şey olan phpMyAdmin'i oğrenmeye Başlangıc olarak sadece phpMyAdmin ile veritabanı oluşturmayı anlatacağım Veritabanına tablo yuklemeyi ise bir sonraki ders olan Php Nuke kurulumunda ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğim

Oncelikle BaşlatProgramsPhpTriadApache ConsoleStart Apache'yi secerek Apache'yi calıştırmamız gerekiyor Aynı zamanda sağ alt koşede ki MySQL iconununda yeşil yanıyor olmasına dikkat edin

Bu aşamaları başarıyla gectiğimizi duşunerek yazıya devam ediyorum Şimdi internet tarayıcınızı calıştırın ve adres satırına http:localhostphpMyAdmin yazınSayfa acıldığında karşınıza şu ekran cıkacaktır:

Şimdi sıra geldi veritabanımızı oluşturmaya Sayfamız yukarıdaki gibi acıldıktan sonra sağ taraftaki bolume veritabanı ismini yazıp Git butonunu tıklıyoruz (Ornek veritabanı adımız phpnuke olsun)

Git butonuna tıkladığımız zaman karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran cıkacaktır:

Veritabanı oluşturma işlemi bu kadar Script yuklerken sorulan DBname Veritabanı Adı ve Database Name gibi kısımlar bu kısımda anlattıklarımızın yanıtıdırŞimdi bircok kişinin şu soruyu sorduğunu tahmin ediyorum:

Veritabanı adını anladım da peki kullanıcı adı ve şifre ne bu yeni veritabanının?

Bu sorunun yanıtını şu şekilde vereyim:

PhpTriad kurulumu dersinin son kısmında MySQL'u ilk calıştırırken size bir kullanıcı adı ve şifre soracağını soylemiştim O kısma yazdığınız kullanıcı adı ve şifre oluşturduğunuz tum veritabanlarının kullanıcı adı ve şifresidir

Üst Alt