Son Konu

MySQL Veritabanı Oluşturma

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
MySQL Veritabanı Oluşturma

Bilgisayarınızda PHP çalıştırabilmeniz için PhpTriad kurulumunu anlatmıştım Şu Anda sıra geldi en fazla kullacağımız şey olan phpMyAdmin'i öğrenmeye Açılış olarak sadece phpMyAdmin ile veritabanı oluşturmayı anlatacağım Veritabanına tablo yüklemeyi ise bir sonraki ders olan Php Nuke kurulumunda detaylı bir şekilde bahsedeceğim

Öncelikle BaşlatProgramsPhpTriadApache ConsoleBaşlangıç Apache'yi seçerek Apache'yi çalıştırmamız gerekiyor aynı zamanda sağ daha alçak köşede ki MySQL iconununda yeşil yanıyor olmasına dikkat edin

Bu aşamaları başarıyla geçtiğimizi düşünerek yazıya devam ediyorum Acilen internet tarayıcınızı çalıştırın ve adres satırına http:localhostphpMyAdmin yazınSayfa açıldığında karşınıza şu ekran çıkacaktır:

Şu Anda sıra geldi veritabanımızı oluşturmaya Sayfamız yukarıdaki gibi açıldıktan sonradan sağ taraftaki bölüme veritabanı ismini yazıp Git butonunu tıklıyoruz (Örnek veritabanı adımız phpnuke olsun)

Git butonuna tıkladığımız süre karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır:

Veritabanı oluşturma işlemi bu değin Script yüklerken sorulan DBname Veritabanı Adı ve Database Name gibi kısımlar bu kısımda anlattıklarımızın yanıtıdırAcilen birçok kişinin şu soruyu sorduğunu varsayım ediyorum:

Veritabanı adını anladım da peki kullanıcı adı ve parola ne bu yeni veritabanının?

Bu sorunun yanıtını şu şekilde vereyim:

PhpTriad kurulumu dersinin son kısmında MySQL'u ilk çalıştırırken size bir kullanıcı adı ve şifre soracağını söylemiştim O kısma yazdığınız kullanıcı adı ve şifre oluşturduğunuz bütün veritabanlarının kullanıcı adı ve şifresidir*

Üst Alt